Ai retur sau schimb de produse GRATUIT* in primele 14 zile

Rochia perfectă pentru tipul tău de siluetă

Rochia perfectă pentru tipul tău de siluetă

Frumusețea femeilor nu constă întotdeauna într-o siluetă perfectă, și mai mult de atât, ea nu poate fi definită, pentru fiecare având o semnificație diferită.

Chiar dacă sunt promovate anumite tipare și mulți consideră că neîncadrarea în resepectivele categorii îi face mai puțin plăcuți și acceptați de ceilalți, totul este un mit. Și o siluetă care nu are măsurile 90-60-90 poate fi apreciată și scoasă în evidență prin intermediul vestimentației. Tot ce trebuie să știi este că detaliile sunt importante, la fel și măsurile hainelor alese, care trebuie să fie în concordanță cu aspectul fizic. 

   Un prim lucru pe care să îl ai în vedere este alegerea corectă a măsurilor. Uneori, pentru ca silueta noastră să fie cât mai asemănătoare cu cea pe care ne-o dorim, alegem haine de mărimi mai mari sau mai mici. Acest lucru nu este indicat pentru că nu va face altceva decât să ne ofere un look ridicol.  

   De altfel, culorile obiectelor de îmbrăcăminte ne pot fi de folos, dacă sunt folosite corespunzător, dar mai important este să alegem haine croite special pentru formele noastre. Este un mit faptul că persoanele slabe nu sunt avantajate de hainele negre, la fel cum nici albul nu este exclus în cazul persoanelor mai plinuțe.  Cel mai indicat, pentru a nu da greș, este să nu porți haine strâmte atunci când îți doresti să ascunzi părți ale corpului despre care consideri că te dezavantajează, dar nici haine prea largi, care nu vor mai pune nimic în evidență.  Asigură-te că alegi materiale calitative, care să se muleze pe corpul tău exact așa cum speri. Un secret vestimenatr îl reprezintă materialele monocrome și cele cu dungi, care pot da impresia de alungire. Un alt mit este faptul că dungile verticale dau senzația de lungime, siluetă subțire și înaltă, în timp ce dungile orizontale lasă impresia că o persoană este mai plinuță. Acest aspect nu este general valabil, contând si grosimea dungilor și felul în care ele sunt poziționate. 

   Care sunt oare trucurile prin care să îți evidențiezi silueta și să fii îmbrăcată adecvat atunci când participi la un eveniment? Citește în continuare pentru a afla câteva secrete vestimentare. 

    Alegerea rochiei perfecte, greu de realizat, dar nu imposibil

   Pe lângă tipul și tema evenimentului și culorile preferate, trebuie să iei în considerare obiectele vestimentare care să te avantajeze. Există atât de multe tipuri de corpuri, de la râvnita siluetă tip clepsidră, până la forma de pară, și tot atâtea tipuri de haine potrivite pentru fiecare persoană în parte. 

    Silueta clepsidră

    Un corp cu o talie îngustă, cu un bust voluptos și șolduri pe măsură, este printre cele mai dorite tipuri siluete, în special în lumea modei. Este indicat să alegi rochii ce vor accentua curba simetrică creată pe partea superioară și mijlocie a copului. Reprezintă un avantaj rochiile cu spatele gol, cele cu decolteu înalt, prefrabil de o culoare simplă. Sunt de evitat designurile supradimensionate, care vor acoperi forma naturală uimitoare. 

    Silueta în formă de pară

   Corpul în formă de pară este cel cu șolduri și coapse mai late, în timp ce partea superioară este îngustă. Tot ce trebuie să faci este să folosești piesele de rezistență în partea de sus a ținutei, apelând la rochiile care au corset sau sunt de tipul halter neck. Pentru a accentua zona de sus, poți utiliza mărgele și cercei care să completeze ținuta. 

     Silueta în formă de măr

    Persoanele cu acest tip de corp au de obicei picioare și coapse subțiri, iar cadrul superior mai lat. Sunt recomandate piesele care să creeze o talie mai îngustă, mai bine definită. Alege un decolteu îndrăzneț, precum formele sweetheart sau V.

   Silueta subțire și atletică

   Un corp subțire, atletic sau înalt este caracterizat printr-un cadru dreptunghiular, cu o zonă mijlocie mai pătrată. Stilul vestimentar trebuie să cuprindă rochii de seară tip sirenă, de preferat, cu design pe un singur umăr. Și aici vine în ajutor decolteul sweetheart, asortat cu o fustă model  trompetă.

    Silueta mignonă

  Aici se încadrează femeile cu o înălțime mai mică, cu jumătatea superioară subțire și scurtă. Dacă ești mignonă este indicat să alegi o rochie într-o culoare simplă, într-un singur ton, pentru că astfel vei alungi silueta. 

  Un alt truc îl reprezintă rochiile cu talie înaltă și curea deoarece oferă iluzia de parte superioară mai mică și picioare lungi. 

   Indiferent de aspectul fizic, nu trebuie să îți faci griji că nu vei găsi ținuta ideală pentru tine. Ține cont de câteva reguli și de ceea ce te reprezintă, accesorizează-ți hainele cu bijuteriile potrivite,  de la cercei, până la inele, și vei avea o imagine de invidiat.

Categorii

Suport clienti Luni - Vineri 10:00 - 14:00

+40737538811 contact@dargen.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!