Ai retur sau schimb de produse GRATUIT* in primele 14 zile

Oversize - când, cum și de ce să porți așa?

Oversize - când, cum și de ce să porți așa?

Da, hainele mulate sunt cool, dar cele voluminoase sunt acum la modă! Tendințele actuale aduc în garderoba tuturor celor care vor să țină pasul cu moda, articole vestimentare inedite. Toate articolele voluminoase fac parte din această categorie și se bucură de un public foarte larg. Adolescenții sunt cei mai mari admiratori ai acestui stil, însă se pare că tendința actuală se răspândește rapid și printre celelalte categorii de oameni.

Toate aceste articole vestimentare voluminoase poartă denumirea de “oversize” și se caracterizează direct prin mărimi foarte mari. Ele sunt purtate de către persoane care în mod normal ar fi purtat mărimi mult mai mici, tocmai pentru a da viață acestui contrast dintre corp și haine. Stilul oversize se poate transpune în absolut orice articol vestimentar, dar și în alte elemente precum genți, accesorii sau bijuterii.

Când se poate adopta acest stil?

De regulă, stilul oversize se poate purta la fiecare ieșire din casă. Există piese vestimentare casual, dar și elegante pe care le puteți combina exact așa cum vă place vouă. Așadar, la o petrecere se poate opta pentru o rochie oversize scurtă și o pereche de cercei damă supradimensionali, iar pentru o plimbare prin oraș se poate alege o pereche de jeanși scurți și un tricou oversize în nuanțe deschise. Este un stil foarte permisiv, însă nu trebuie să exagerați cu piesele vestimentare. De regulă, este indicat să optați pentru un articol vestimentar sau maxim două. Toate celelalte ar trebui să urmeze linia corpului pentru a evita o ținută inestetică.

Cum se pot purta articolele vestimentare oversize?

În stilul oversize este permis aproape orice articol, singurul criteriu pe care trebuie să îl îndeplinească este să fie pe placul tău. Frumusețea acestui stil este redată de libertatea de combinare a pieselor vestimentare cu accesoriile, astfel încât să rezulte un outfit demn de apreciat. Se spune că această modă a străzii în care se integrează și stilul oversize, nu urmează nicio regulă de vestimentație. Există totuși și câteva aspecte pe care trebuie să le luați în considerare dacă vreți să vă bucurați de frumusețea acestui stil.

În primul rând, conformația corpului ar trebui să ne ghideze foarte bine spre luarea unor decizii în ceea ce privește vestimentația. Spre exemplu, dacă ne supără câteva kilograme în plus nu ar trebui să alegem articole foarte voluminoase. Acestea ne pot face să părem că vrem să ascundem mai multe kilograme decât avem și vom părea ca niște ursuleți greoi.

În al doilea rând, nu este un mit faptul că ținutele oversize se așează mai bine pe persoanele mai înalte. În realitate chiar așa este! Ținutele oversize au tendința să te facă să pari mai mic decât ești, chiar dacă ele sunt voluminoase. Așadar, dacă ești foarte scundă nu ar trebui să abuzezi de mărimile mari. Îți vor ascunde câțiva centimetri buni din picioare.

Dacă te-a impresionat acest stil și vrei să îl adopți în următoarea ta ieșire din casă, poți face asta după bunul plac. Poți adopta mai multe piese oversize sau una singură. Această decizie o poți lua numai după ce te vei îmbrăca și te vei privi în oglindă. Un exemplu de ținută oversize este format dintr-o pereche de pantaloni de piele mulați și un pulover lung și voluminos. Este ideal pentru zilele răcoroase și capricioase de toamnă și se potrivește foarte bine cu încălțările sport.

O altă ținută oversize este formată dintr-o pereche de jeanși mulați, cămașă oversize și un sacou oversize. Este ideală pentru mersul la birou sau pentru ieșirile la terasă cu prietenii. Se poate accesoriza foarte ușor cu o pereche de cercei damă și o geantă voluminoasă.

Probabil vă întrebați deja care este motivul pentru care acest stil este atât de apreciat. Ei bine, stilul oversize este unul dintre cele mai comode și mai permisive stiluri. În felul acesta, oamenii se pot îmbrăca exact așa cum își doresc și se pot bucura de lejeritate în același timp. Este un stil care îmbină utilul cu plăcutul și aduce la viață ținute la care nu ne-am fi putut gândi niciodată până la apariția sa.

Categorii

Suport clienti Luni - Vineri 10:00 - 14:00

+40737538811 contact@dargen.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!