Ai retur sau schimb de produse GRATUIT* in primele 14 zile

Așa nu în materie de dress code masculin

Așa nu în materie de dress code masculin

Dress code-ul este un concept care vizează bunele maniere, dar din punct de vedere vestimentar. Vizează atât femeile, cât și bărbații și impune de multe ori reguli stricte pentru construirea unei ținute. Nu trebuie să scăpați niciodată din vedere faptul că felul în care vă îmbrăcați atrage după sine o imagine asupra personalității voastre.

Bărbații au mereu impresia că lucrurile sunt mai simple în cazul lor decât în cazul femeilor. Judecând după multitudinea de articole vestimentare prezente în garderoba femeii, putem spune că este adevărat. Ținuta masculină poate fi aleasă mai ușor, având mai puține variante la dispoziție, însă bunul gust trebuie să fie și el prezent. Și bărbații se confruntă cu momente în care nu știu cum să se îmbrace, chiar dacă nu afirmă prea des aspectul acesta.

Cum să faci să nu ai o ținută inadecvată?

Există situații în care ținuta aleasă nu este chiar potrivită pentru un eveniment, iar de cele mai multe ori alegerile sunt luate din lipsă de inspirație. Este perfect normal și omenesc să dai greș măcar o dată în viață cu o ținută, însă asta nu trebuie să devină o obișnuință. Pentru a evita situațiile neplăcute, este important ca fiecare bărbat să urmeze câteva sfaturi. Acestea ar putea să îi conducă spre o ținută uimitoare.

  1. Costumul clasic negru poate fi purtat oricând și nu prea.

Majoritatea bărbaților au intenția să opteze pentru un costum clasic negru, indiferent de tipul evenimentului la care urmează să participe. Consideră faptul că un astfel de costum nu poate da greș, fiind extrem de versatil. Poate fi adevărat acest lucru, însă nu de fiecare dată. Există și momente în care costumul clasic negru nu se potrivește.

Spre exemplu, costumul negru nu se potrivește la evenimentele desfășurate pe plajă (cununii, nunți, aniversări, petreceri tematice). În cazul acestora sunt potrivite ținutele mai lejere, din bumbac sau in, în nuanțe mai  deschise. De asemenea, costumul negru nu este adecvat pentru petrecerile de tip cocktail. Este indicată o ținută mai volatilă.

  1. Accesoriile nu sunt doar pentru doamne.

Atunci când ne gândim la accesorii ne vin imediat în minte doamnele și domnișoarele care poartă bijuterii care mai de care. Nu trebuie să scăpați din vedere faptul că există o mulțime de accesorii și pentru domni, accesorii care schimbă complet aspectul unei ținute.

Prin accesorii nu ne referim doar la bijuterii. Un domn care își dorește o ținută completă trebuie să includă și o curea, un ceas, o cravată, un papion sau, de ce nu, și un colier bărbați. Nu este indicat ca un domn să se prezinte la un eveniment cu o ținută elegantă fără nici măcar un accesoriu. Poate fi doar unul sau mai multe, totul depinde de propriile tale gusturi. Dacă nu te simți comod cu cravată sau papion, alege un colier bărbați.  Cureaua și ceasul ar trebui să fie totuși, nelipsite.

  1. Eleganța poate fi inspirată și prin alte culori decât alb și negru.

Albul și negrul au fost dintotdeauna două nuanțe extrem de apreciate și stilate, de aceea sunt și atât de prezente în ținutele doamnelor și domnilor de pretutindeni. Însă, lucrurile s-au mai schimbat între timp și alte nuanțe minunate și-au făcut loc printre preferințele marilor critici de modă. Asta nu înseamnă că albul și negrul și-au pierdut din valoare, înseamnă doar că avem mai multe variante din care putem alege.

Așadar, domnii nu ar trebui să se teamă să aleagă și alte culori atunci când își aleg costumul, cămașa, sau paltonul. Culori precum bleumarin, gri, verde închis sau maro sunt extrem de elegante și apreciate la scară în largă. Nu este indicat să participați la toate evenimentele doar cu costume negre sau cămăși albe. Veți crea impresia că este singura ținută pe care o aveți și doar pe aceea o purtați. Nu vă fie teamă să vă diversificați garderoba!

Dress code-ul domnilor este la fel de important ca cel al doamnelor și poate fi strict, dar și permisiv în același timp. Ținutele domnilor sunt mereu excepționale, însă de foarte multe ori au nevoie de puțină originalitate și accesorizare ca să întoarcă toate privirile celor din jur.

Categorii

Suport clienti Luni - Vineri 10:00 - 14:00

+40737538811 contact@dargen.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!