Ai retur sau schimb de produse GRATUIT* in primele 14 zile

Business casual - sau cum să fii diferit și lejer la un eveniment important

Business casual - sau cum să fii diferit și lejer la un eveniment important

Vestimentația joacă un rol foarte important în desfășurarea fiecărui eveniment, indiferent că vorbim de vestimentația femeilor sau cea a bărbaților. Ceea ce purtăm ne creează o imagine în perspectiva oamenilor din jurul nostru, indiferent de genul pe care îl avem. După cum bine știm, lumea modei este extrem de pretențioasă și plină de critici care așteaptă cele mai neinspirate ținute pe care să le discute în cel mai mic detaliu. Tocmai de aceea, întregul concept de vestimentație trebuie să se învârtă în jurul unor reguli scrise sau nescrise.

Vă este cunoscut termenul de business casual?

Conceptul de business casual este unul dintre conceptele special create pentru conceperea unor ținute. Dacă nu ați auzit de el până acum, atunci ați auzit cu siguranță de cele două cuvinte folosite separat. Ei bine, cuvintele business și casual sunt folosite de data aceasta pentru a da numele unui dress code, foarte important în viața de zi cu zi. Business casual este deci un dress code dintre cele 5 de care este indicat să ținem cont atunci când ne pregătim ținuta pentru un eveniment.

Business casual este un dress code care permite purtarea ținutelor office, dar lejere în același timp. Acesta se aplică atât în cazul domnilor, cât și în cazul doamnelor de pretutindeni și oferă oricui șansa de a fi diferit prin ținuta sa. Poate vă întrebați deja de ce a apărut acest dress code, având în vedere că deja existau stilurile business și casual în contexte separate. Ei bine, motivul este unul foarte simplu și anume necesitatea purtării unei ținute formale, dar care să fie lipsită de rigiditate. Astfel, costumele și rochiile formale din trecut pot fi purtate astăzi la o mulțime de evenimente, fără să fie incomode.

Care sunt piesele de bază pentru o ținută feminină?

După cum spuneam anterior, acest dress code se aplică atât femeilor, cât și bărbaților și urmărește același scop. Astfel, fiecare garderobă trebuie să conțină niște piese de bază, cu ajutorul cărora să se poată construi ținute business casual care să întoarcă toate privirile.

În cazul femeilor, piesele de bază sunt următoarele:

  1. Rochia office

  2. Fusta creion

  3. Blazerul

  4. Pantalonii largi

  5. Accesoriile fine

  6. Pantofii comozi cu toc.

Acestea sunt elementele de bază pe care fiecare femeie iubitoare de stil business casual trebuie să le aibă în garderobă. Cu ajutorul acestora se poate construi foarte rapid o ținută originală și comodă, potrivită pentru evenimentele office. Spre exemplu, o astfel de ținută ar putea fi formată dintr-o rochie office midi, o pereche de pantofi cu toc și un accesoriu fin cum ar fi o brățară damăO altă ținută ar putea fi formată dintr-un blazer cu guler, o pereche de pantaloni largi și eleganți și o pereche de pantofi simpli. Totul poate fi accesorizat cu o poșetă simplă.

Care sunt piesele de bază pentru o ținută bărbătească?

La fel ca și în cazul femeilor, bărbații trebuie să aibă în propria garderobă câteva piese importante cu care să poată oricând să își contureze o ținută demnă de dress code-ul business casual. În cazul acestora, cele mai importante piese de bază sunt:

  1. Sacou casual

  2. Cămașă casual

  3. Pantaloni comozi

  4. Pantofi clasici

Conceptul de costum este adesea adoptat de către bărbați în cadrul evenimentelor, iar de foarte multe ori o astfel de ținută nu este chiar comodă. Cu ajutorul pieselor de mai sus, bărbații se pot bucura de ținuta preferată, acum într-o variantă mult mai comodă. O cămașă casual dintr-un material subțire și o pereche de pantaloni din material comod, chino sau khaki sunt mai mult decât suficient pentru orice eveniment. De asemenea, sacoul trebuie să fie piesa de rezistență mai ales dacă este la fel de comod ca restul ținutei. Evident, ca în cazul femeilor și bărbații pot accesoriza ținuta. Dacă doamnele pot alege o brățară damă atunci domnii pot opta pentru un ceas elegant.

Dress code-ul business casual este foarte adoptat în zilele noastre și este cel mai potrivit dress code pentru un eveniment important. Ținuta concepută după acest principiu va pune foarte mare accent pe nevoile purtătorilor, fără ca imaginea de ansamblu a acestora să fie deteriorată.

Categorii

Suport clienti Luni - Vineri 10:00 - 14:00

+40737538811 contact@dargen.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!