Ai retur sau schimb de produse GRATUIT* in primele 14 zile

Așa nu în dress code-ul doamnelor

Așa nu în dress code-ul doamnelor

Vestimentația este cea care ne poate scoate mereu din anonimat, dar și cea care poate atrage critici asupra noastră. Vestimentația pe care o alegem atunci când ieșim din casă este mai mult decât o combinație de haine, menite să ne îmbrace corpul. Ea este reflexia personalității și stilului nostru, redată prin obiecte din propria garderobă.

Dress code-ul și importanța lui

Cu siguranță am auzit cu toții de acest termen, adesea utilizat în lumea modei. Poate că nu mereu este pe înțelesul tuturor, tocmai de aceea explicația termenului ar trebui definită clar și simplu. Ei bine, un dress code înseamnă o regulă folosită în vestimentație. Așa cum multe alte domenii au propriile reguli, exact la fel și lumea modei impune acest dress code tuturor persoanelor care încearcă să construiască o ținută. Scopul acestuia este ca fiecare persoană să poată construi propria ținută, astfel încât să fie una potrivită pentru împrejurimile în care se află.

Cum să te îmbraci astfel încât să nu încalci dress code-ul?

Cu toții alegem ținutele în funcție de propriile noastre preferințe, dar și în funcție de ceea ce avem în garderobă. De foarte multe ori, instinctul este cel care ne ghidează în unele alegeri și suntem tentați să uităm de importanța vestimentației pentru fiecare eveniment. O clipă de neatenție ar putea să ne pună într-o postură neplăcută, în care ținuta să atragă toate criticile. Cu siguranță nimeni nu își dorește acest lucru.

Din cauza faptului că avem foarte multe variante din care să alegem, de foarte multe ori riscăm să facem alegerea greșită. Așadar, trebuie să învățăm cum să facem diferența între mersul la birou, ieșitul în club, participarea la evenimente sau întâlniri de afaceri. Fiecare dintre acestea poartă denumiri diferite, iar acest fapt implică, de asemenea și ținute diferite.

Ca să înțelegem mai bine ceea ce am menționat mai sus, putem face un mic exercițiu de imaginație. Să presupunem că ne pregătim să mergem la birou și suntem pe cale să alegem piesele vestimentare pentru ziua respectivă. Este evident că nu putem merge în fustă mini, jeanși scurți sau topuri scurte cu bretele. Deci acestea trebuiesc excluse imediat din procesul de selecție.

Dacă este vorba de o întâlnire de afaceri, este foarte clar că ținuta trebuie să fie una serioasă astfel încât să inspire încredere.Nu putem opta pentru articole indecente sau bijuterii multidimensionale care să iasă foarte mult în evidență. De asemenea, este indicat să nu alegem brățara de picior ca și accesoriu, mai ales dacă optăm pentru fustă sau rochie. Brățara de picior trebuie evitată la toate evenimentele formale.

Când vine vorba de ieșirile în club sau în oraș cu prietenii, este clar că nu putem alege haine elegante cum ar fi costumele cambrate, fustele midi sau cămășile office. Fiecare femeie va alege toate acele articole atrăgătoare și incitante. De asemenea, accesorii, precum papionul sau cravata nu se potrivesc cu petrecerile lungi în cluburile de noapte.

În ceea ce privește evenimentele importante din viața noastră, trebuie să fim, de asemenea, foarte atenți. Spre exemplu, la o nunta nu ne putem îmbrăca într-o rochie albă lungă, oricât de mult ne-am dori acest lucru. Este o regulă nescrisă care, categoric, încalcă orice dress code.

Acestea fiind spuse, este foarte important să reușim să înțelegem importanța fiecărui dress code indiferent de tipul acestuia. White Tie, Black Tie, Business, Casual sau Smart Casual, acestea sunt cele 5 dress code-uri atât de importante în lumea modei. Ar trebui să ținem cont de importanța fiecăruia dintre acestea, asta dacă ne dorim o ținută care să iasă mereu în evidență, într-un mod pozitiv. Nu trebuie să ne ignorăm articolele vestimentare favorite, trebuie doar să știm care sunt împrejurimile în care le putem purta.

Categorii

Suport clienti Luni - Vineri 10:00 - 14:00

+40737538811 contact@dargen.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!