Ai retur sau schimb de produse GRATUIT* in primele 14 zile

Așa nu în dress code-ul domnilor

Așa nu în dress code-ul domnilor

Chiar dacă mulți ar spune că domnilor le este mai ușor să își construiască ținutele, în realitate adevărul nu este chiar acesta. În realitate, ținutele domnilor trebuiesc construite cu multă atenție folosind articole vestimentare la modă pentru fiecare eveniment în parte. Este adevărat faptul că, procesul de selecție este mai ușor decât în cazul doamnelor. Acest aspect este posibil doar pentru faptul că garderoba lor conține mai puține tipuri de articole vestimentare decât cea a doamnelor.

Dress code-ul domnilor este diferit de cel al doamnelor?

Răspunsul la această întrebare este: NU! Atât domnii, cât și doamnele își construiesc ținutele după același dress code, chiar dacă ar putea părea puțin greu de înțeles acest aspect. Și pentru aceștia avem aceleași 5 dress code-uri: White Tie, Black Tie, Business, Casual și Smart Casual. Ei bine, acestea se regăsesc și sub alte denumiri în unele documente legate de modă, însă toate au aceleași caracteristici.

Cum pot domnii să se îmbrace astfel încât să nu încalce dress code-ul?

Poate părea destul de dificil acest aspect, mai ales dacă punem în această ipostază domnii care nu se regăsesc printre pasionații de modă din întreaga lume. Chiar și așa, construirea unei ținute care să respecte regulile unui dress code, nu este un procedeu imposibil. Totul pleacă de la premisa că vestimentația trebuie să fie potrivită cu evenimentul, oricât de sofisticate ar fi propriile preferințe.

La fel ca și în cazul doamnelor și domnii trebuie să înțeleagă care este diferența dintre cele 5 dress code-uri și care dintre ele se aplică pentru evenimentele la care urmează să participe. În felul acesta, chiar și cei mai nepasionați își vor construi propria ținută cu foarte mare plăcere.

Garderoba fiecărui domn prezintă un avantaj foarte mare pentru fiecare în parte și anume faptul că, conține piese vestimentare care se potrivesc cu mai multe evenimente și, implicit, cu mai multe dress code-uri. De exemplu, dress code-ul Black Tie se aseamănă foarte mult cu dress code-ul Business, în cazul purtătorilor de costume negre. Fiecare domn are în garderobă un costum negru, o pereche de pantofi negri și o cămașă office. Este foarte important ca acestea să fie purtate fie la întâlnirile de afaceri, fie la evenimente importante, precum cununii sau nunți. Purtarea unui astfel de costum la terasă cu prietenii ar fi o alegere extrem de neinspirată.

De asemenea, pentru ieșirile în club este indicat ca fiecare domn să excludă costumele elegante, cămășile fine, pantalonii de stofă și pantofii de lac. În caz contrar, ținuta ar arăta de parcă persoana în cauză ar fi greșit evenimentul. Astfel de ieșiri sunt cele mai potrivite și pentru accesorii. Spre exemplum, un colier bărbați s-ar potrivi cel mai bine cu o ținută Smart Casual compusă dintr-un tricou simplu și o pereche de jeanși. Împreună cu o cămașă cu guler, un colier bărbați nu ar arăta tocmai estetic.

Când vorbim despre ieșirile de natură sportivă, este evident că fiecare domn trebuie să aleagă ținute comode, sport, astfel încât să se poată bucura de întreaga zi. Nimic nu ar fi mai neplăcut decât să vezi un domn cu cămașă și pantaloni de in făcând o drumeție prin pădure.

Toate acestea sunt aspecte pe care atât domnii, cât și doamnele ar trebui să le țină întotdeauna în evidență pentru a putea construi o ținută potrivită pentru fiecare ieșire din casă. Dress code-ul este o regulă implementată în lumea modei cu un scop foarte bine definit. Acest dress code își dorește ca fiecare persoană în parte să se îmbrace conform împrejurimilor, astfel încât nimeni să nu atragă critici sau să se simtă stânjenit de propria persoană sau de cei din împrejurimi.

Categorii

Suport clienti Luni - Vineri 10:00 - 14:00

+40737538811 contact@dargen.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!