Ai retur sau schimb de produse GRATUIT* in primele 14 zile

Ce paletă de culori trebuie să cuprindă ținuta ta pentru a arăta bine?

Ce paletă de culori trebuie să cuprindă ținuta ta pentru a arăta bine?

       Atunci când alegem cu ce să ne îmbrăcăm, paleta de culori este foarte importantă. Dacă ne dorim o ținută perfectă, indiferent de contextul în care ne aflăm, culorile sunt esențiale.

       Roșu, galben și albastru sunt culorile primare, acestea nu pot fi niciodată obținute prin combinarea altor culori, dar combinate cu nonculori, negru și alb, sau între ele se obțin alte culori uimitoare. Aceste culori se numesc culori secundare, în timp ce culorile analoge sunt cele adiacente pe cercul cromatic care se pot combina câte 3 sau 4.

       Culorile pot fi împărțite în culori calde și reci, dar sunt denumite în acest mod datorită percepției noastre atunci când le privim. Prin urmare, privind pe diagrama culorilor, culorile calde sunt cele de la galben la violet roșcat, în timp ce culorile reci, sunt cele de la verde-gălbui la violet.

       Care sunt combinațiile de culori pe care nu trebuie să le faci niciodată?

       Însă există și unele asocieri de culori care trebuie evitate, indiferent de situație, pentru crearea ținutelor, iar acestea sunt:

  • Negru și bleumarin -  această combinație este neinspirată din punct de vedere al cromaticii și lipsit de personalitate

  • Verde și portocaliu - această combinație de culori nu se potrivește din prisma faptului că verdele, de cele mai multe ori, nu se potrivește cu nuanțele calde

  • Negru și maro -  această combinație oferă un aer sobru, neinspirat și banal

  • Gri și maro -  această combinație poate fi corectă, doar dacă nuanțele sunt foarte deschise

  • Roșu și verde -  această combinație de culori este perfectă pentru decorațiunile de Crăciun, însă nu pentru o ținută la modă.

 

  • Paleta de culori pe care trebuie să o cuprindă ținuta ta trebuie să fie în funcție de subtonul pielii tale

       „Cum îmi dau seama care este subtonul pielii?” pentru a identifica acest lucru, trebuie să analizezi o zonă a pielii acoperită în mod permanent cu piese vestimentare, zonă în care culoarea se poate distinge în mod evident. Pielea ta poate avea un subton cald, precum: maro, galben sau roz piersică, un subton rece, precum: mov, albastru sau roz foarte deschis, sau un subton neutru, între cald și rece. Fiecare piesă vestimentară pe care o alegi trebuie să fie complementară cu subtonul pielii tale.

  • De ce este importantă asortarea culorilor în fiecare ținută?

       În lumea modei, un aspect universal valabil este reprezentat de combinațiile cromatice. În fiecare an, există o nouă culoare populară, dar trebuie să ai în vedere anumite reguli de bază care te vor ajuta ca outfitul tău să fie corect. Iată câteva dintre acestea:

Cu ce culori se asortează roșul?

    Roșul reprezintă pasiunea și puterea, este o culoare dominantă. Culoarea roșie are puterea de a transforma o ținută banală în una demnă de podiumurile de modă. Roșul se asortează de minune cu  nuanțe neutre, precum bejul, tonuri mai calde, precum roz sau portocaliu, dar este perfect în combinație și cu nuanțe mai reci, precum bleumarinul.

Ce culori se asortează cu albastrul?

       Alegerea unor pantofi într-o nuanță de albastru oferă un look relaxat și la modă. Albastrul se asortează perfect cu piesele vestimentare în nuanțe de galben, gri, verde și maro. Pentru un eveniment special poți opta pentru o rochie albastră, un colier damă de culoare verde și o pereche de pantofi cu toc.

Cu ce culori se asortează portocaliul?

       Anii ‘70 sunt asociați, de cele mai multe ori, cu nuanțele de portocaliu datorită stilului Flower Power. Un outfit albastru, alb sau bej este perfect în combinație cu o pereche de pantofi de culoare portocalie. Tonurile pământii precum bronzul sau caramelul pun în evidență nuanțele de portocaliu. Chiar dacă alegi o pereche de pantaloni moderni sau o fustă vintage, o pereche de pantofi portocalii și un colier damă în aceeași nuanță reprezintă modalitatea perfectă de a-ți crea un outfit demn de invidiat.

 

Categorii

Suport clienti Luni - Vineri 10:00 - 14:00

+40737538811 contact@dargen.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!