Ai retur sau schimb de produse GRATUIT* in primele 14 zile

Bijuterii pe care le purtau odinioară bărbații

Bijuterii pe care le purtau odinioară bărbații

Atunci când aruncăm o privire, astăzi, ne gândim că bărbații ar putea purta excesiv bijuterii. Pornind de la acele coliere bărbați pe care le observăm destul de ușor și până la brățări sau inele, am putea spune că bărbații ajung uneori să poarte excesiv bijuterii. Cu toate acestea, bărbații au purtat dintotdeauna bijuterii, iar mai jos vei observa cât se poate de bine acest lucru.

Odată cu trecerea timpului și cu parcurgerea diferitelor culturi, totul s-a schimbat. De exemplu, în secolul al XVIII-lea, regii francezi purtau bijuterii cu pietre prețioase. Cu timpul, majoritatea bărbaților au ajuns să poarte bijuterii ca fiind un accesoriu normal. Fie că vorbim despre pietre prețioase, fie despre pietre semiprețioase ori de diferite bijuterii din metal, toate acestea sunt purtate pentru a îmbunătăți ținuta.

Iată mai jos 11 tipuri de bijuterii pe care le purtau odinioară bărbații:

Butonii

Aceștia, pe lângă rolul decorativ pe care îl au, prezintă și anumite funcționalități atunci când vine vorba despre purtarea unei cămăși. Poți avea butoni din argint, din aur, din platină sau din oțel inoxidabil. Unii butoni ar putea prezenta chiar și inserții cu pietre semiprețioase, astfel că aceștia vor reuși să se asorteze perfect cu cămașa de un alb imaculat. Chiar dacă s-au purtat odinioară, butonii încă rămân un accesoriu prezent și în zilele noastre.

Nasturi purtați drept accesoriu

Asortați cu o pereche de butoni eleganți, nasturii cămășii ar putea deveni un accesoriu cu stil, purtat mai ales în momente prețioase. Atunci când trebuie să participi la un eveniment al cărui cod este Black Tie, mai mult ca sigur vei avea nevoie atât de o pereche de butoni, cât și de acești nasturi potriviți cămășii tale.

Ceasurile

Ceasurile au fost și rămân un accesoriu purtat și în zilele noastre. Pe lângă partea practică pe care o are, și anume acela de arăta timpul prezent, ceasul are și un rol decorativ. Ceasurile devin astăzi un accesoriu scump și asta pentru că există numeroase opțiuni în piață. Pornind de la celebrul Rolex și până la ceasuri mai scumpe, acestea au fost și rămân în continuare acel tip de bijuterie potrivită pentru bărbați.

Inelele

Cu siguranță, și atunci, și acum, ai observat bărbați care poartă inele. Pornind de la verighetă și până la un inel purtat pe degetul mare sau mijlociu, mai mult ca sigur bărbații ajung să se preocupe de un astfel de accesoriu. Și nu este nimic greșit, mai ales dacă stilul vestimentar se potrivește întocmai unei astfel de bijuterii.

Clemă de prindere a cravatei

Dacă porți cravată și mai ales atunci când participi la un eveniment special, poate că ar fi bine să iei în calcul o clemă de cravată, purtată odinioară de majoritatea bărbaților. Putem spune că nu a existat petrecere la care bărbații să poarte cravată unde să nu zărim acest mini ornament. 

Accesorii pentru cravată

Cine nu a observat la un moment dat acele mini accesorii prinse de cravată. Au creat o notă de rafinament distinct și astfel au putut fi purtate de marea majoritate a bărbaților.

Clemele de guler

Pentru cei ce au purtat cămașă, clemele de guler nu le-au fost necunoscute, ba din contră acestea aveau o utilitat practică – aceea de a susține gulerul cât mai bine. Pot fi remarcate în continuare la Prințul Charles.

Ceasurile de buzunar 

Completau o ținută elegantă pe vremuri. Din buzunarul vestei unui bărbat zăreai un ceas cu un lanț prins de aceasta.

Brățările și colierele

Da, și înainte bărbații purtau brățări sau coliere bărbați. Am putea spune că nu era ceva foarte diferit față de vremurile actuale. Cu toate acestea, în prezent bărbații poartă brățări din pietre semiprețioase sau coliere din materiale durabile, dar care să le pună mai mult în evidență trăsăturile.

Cataramele centurilor

Iată un alt accesoriu căruia bărbații i-au acordat multă atenție în vremurile trecute. Cataramele curelelor erau cât se poate de importante și ofereau o notă în plus de rafinament ținutei.

Lanțurile prinse de sacou

De obicei, erau destul de rar purtate, însă atunci când erau observate mai mult ca sigur erau asortate la sacouri sau ținute elegante. 

Așadar, istoria ne arată că bărbații au purtat dintotdeauna bijuterii. Tendințele actuale nu fac altceva decât să se adapteze noilor opțiuni.

Categorii

Suport clienti Luni - Vineri 10:00 - 14:00

+40737538811 contact@dargen.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!