Ai retur sau schimb de produse GRATUIT* in primele 14 zile

5 „de ce-uri” pentru mătase vara

5 „de ce-uri” pentru mătase vara

A sosit deja sezonul de vară și este timpul să ne pregătim garderoba pentru zilele frumoase și călduroase. Rochițele, fustițele, dar și topurile cât mai scurte sunt articolele vestimentare preferate de foarte multe doamne și domnișoare din întreaga lume. Adevărata problemă din punct de vedere vestimentar apare atunci când materialul nu este tocmai pe placul nostru din diverse motive. 

Unele materiale ne fac să resimțim temperaturile mult mai ridicate decât sunt, în timp ce altele au proprietăți care ne irită pielea. Multe materiale ne fac să ne simțim incomod atunci când le purtăm și din acest motiv articolele vestimentare sunt abandonate în dulap pentru perioade îndelungate de timp. Toate aceste aspecte negative dispar dacă optăm pentru articole vestimentare realizate din mătase.

De ce mătasea este considerată un material bun?

Mătasea este o țesătură puternică, dar moale în același timp și este extrasă din coconii fluturilor de mătase. Fiind o fibră  de proteină, mătasea are o compoziție apropiată cu cea a pielii omului având un luciu foarte natural. Datorită acestei caracteristici, articolele vestimentare create din mătase naturală sunt compatibilie cu pielea și sunt ușor de suportat indiferent de temperaturi. Mătasea este potrivită mai ales pentru persoanele care se confruntă cu alergii, eczeme sau neurodermite.

De ce este mătasea o alegere potrivită pentru ziele călduroase? 

Mătasea este o alegere perfectă pentru zilele de vară datorită capacității sale de a aerisi corpul și de a reține umiditatea. Acest material poate absoarbe umiditate până la 40% din greutatea sa, fără ca purtătorul să simtă că obiectul vestimentar este umed. În același timp, țesătura are conductibilitate electrică și termică scăzută care conduce la un confort aparte purtătorilor care nu se poate compara cu toate celelalte țesături. 

În același timp, mătasea are capacitatea de a nu se șifona oricât de mult ar fi purtată și poate fi colorată într-o multitudine de nuanțe de culori. Caracteristicile firului de mătase permit vopsirea acestuia în cele mai frumoase culori fără ca proprietățile materialului să fie distruse. În acest fel, hainele de mătase pot avea nuanțele superbe specifice verii și pot fi purtate împreună cu acele bijuterii din aceste seturi damă, pentru accesorizarea ținutelor. 

De ce este considerată mătasea țesătura cu cele mai bune proprietăți?

Fiecare țesătură în parte are niște proprietăți specifice pentru care sunt apreciate de către cumpărători, însă mătasea este considerată țesătura cu cele mai multe și mai bune proprietăți. Principalele sale proprietăți sunt:

  • Țesătura este densă și rezistentă;
  • Țesătura nu irită niciodată pielea;
  • Este un puternic izolator atât vara, cât și iarna, deci se poate purta oricând;
  • Absoarbe umiditatea fără să fie resimțită umezeala;
  • Nu permite fixarea acarienilor în țesătură;
  • Permite vopsirea firelor fără probleme;
  • Nu se șifonează.

De ce hainele de mătase sunt potrivite pentru orice eveniment?

Spuneam mai sus că mătasea este potrivită atât pentru zilele călduroase, cât și pentru cele reci datorită capacității sale izolatoare. Ei bine, mătasea este potrivită și pentru orice eveniment deoarece este un material foarte frumos și ușor. Foarte multe persoane aleg hainele de mătase pentru a merge la cumpărături sau pentru a merge la plajă. Alte persoane optează pentru lenjeriile de dormit din mătase datorită felului în care este simțit materialul pe corp dar există și o categorie de oameni care preferă mătasea pentru ținutele elegante. 

Datorită luciului său specific, mătasea este folosită în producerea ținutelor elegante cum ar fi rochii, cămăși, fuste sau tunici. Acestea sunt ideale pentru evenimentele restrânse, dar și pentru cele de mari anverguri indiferent dacă sunt organizate în interior sau în exterior. 

De ce șalurile de mătase sunt atât de căutate?

Șalurile de mătase sunt niște accesorii foarte versatile care se poartă indiferent de anotimp. În timpul iernii șalurile sunt folosite pe post de eșarfă, iar în perioada verii întrebuințările acestuia se înmulțesc. Șalul poate fi purtat vara pe post de rochie, pălărie, accesoriu pentru brâu, geantă, batic sau fustă de plajă și stilul vestimentar va deveni mult mai elegant. Șalul din mătase este cel mai căutat accesoriu de către femeile din întreaga lume și este adesea accesorizat cu bijuteriile din aceste seturi damă, pentru ca ținuta să fie completă.

Dacă îți dorești un material potrivit pentru temperaturile ridicate din sezonul cald, optează pentru hainele confecționate din mătase. Te vei îndrăgosti imediat de acest material.

 

Categorii

Suport clienti Luni - Vineri 10:00 - 14:00

+40737538811 contact@dargen.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!