Ai retur sau schimb de produse GRATUIT* in primele 14 zile

Onixul – O piatra cu proprietati si caracteristici deosebite

Onixul – O piatra cu proprietati si caracteristici deosebite

Onixul este o piatra extrem de iubita, mai ales pentru ca se gaseste intr-o multime de varietati si nuante inedite. Insa, dincolo de aspectul estetic, aceasta are nenumarate proprietati care te pot ajuta in diferite moduri – tot ce conteaza este sa afli care sunt zonele in care ea actioneaza si cum te poate influenta in mod pozitiv. Istoria sa este foarte bogata, iar civilizatiile antice au creat obiecte, talismane si amulete care faceau parte din viata de zi cu zi. In prezent, exista diverse bijuterii care contin onix – asadar, nu este dificil sa intri in posesia unui astfel de articol. Totusi, pentru a intelege mai bine semnificatiile acestui cristal, este recomandat sa te documentezi cu privire la caracteristicile sale specifice, inainte de a alege accesoriul potrivit.

Cuprins

1. Onixul – Istorie, varietati, proprietati

2. Ce bijuterii din onix poti purta?

 1. Onixul – Istorie, varietati, proprietati 

Onixul este face parte din categoria calcedoniilor, fiind o varietate a acestora si reprezentand o forma cristalina de cuart. Poate fi gasit in Uruguay, Brazilia, Peru, Argentina, Mexic, Afghanistan, India, Canada, China, Australia, Madagascar si Statele Unite. Numele sau are mai multe origini: una dintre ele provine de la denumirea portului Calcedon (un port antic al Marii Marmara), iar una vine din limba greaca (unde cuvantul onux inseamna gheara sau unghie). Initial, marmura cu linii albe si galbene era considerata a fi onix, dar, apoi, mai multe tipuri au fost descoperite.

Onixul negru este unul dintre cele mai apreciate variante si, de regula, denumirea de onix este folosita pentru a defini doar aceasta nuanta. Insa onixul se gaseste, de fapt, intr-o multitudine de culori, care au capatat noi nume, pentru a fi mai usor deosebite si diferentiate. Cele rosii, de exemplu, se numesc sardonix si erau folosite de catre romani pentru a crea modele de sigilii, dat fiind ca ceara nu ramanea niciodata lipita de piatra. In cultura azteca si in cea romana, onixul galben era utilizat in constructii datorita puterilor sale care contribuiau major la crearea unui edificiu solid si rezistent. 

Legenda spune ca Venus se odihnea langa raul Indus, iar Cupidon a tras cu o sageata in unghiile ei – astfel, bucatile care s-au desprins au cazut pe nisip si in apele raului si se zice ca zeii nu au dorit ca acestea sa fie irosite, asa ca le-au transformat in onix. De asemenea, imaginea lui Marte sau a lui Hercule erau sculptate in onix, iar respectivele talismane erau purtate de catre luptatorii romani, pentru a le da curaj in batalie. Indienii si persanii credeau ca onixul este bun pentru protectia impotriva puterilor raului si mai considerau ca, daca este amplasat pe burta unei femei aflate in travaliu, poate ameliora durerile si neplacerile cauzate pe parcursul nasterii.

De-a lungul istoriei, onixul a fost extrem de apreciat datorita puterilor sale protectoare, dar si datorita proprietatilor sale vindecatoare. Se spunea ca daca este purtat pe perioada noptii, poate anihila cosmarurile sau prezenta demonilor din vise. Hildegard von Bingen a fost o calugarita renumita pentru cercetarile si inovatiile pe care le-a adus in muzica, stiinta, medicina, literatura si filosofie – ea a afirmat ca onixul scufundat in vin pentru aproximativ 30 de zile, poate imbunatati vederea, daca persoana in cauza isi atinge ochii cu el.

Amuletele create din aceasta piatra aveau un efect nemaipomenit asupra posesorului, fiindca activau toate fortele interioare puternice, atat la nivel spiritual, cat si la nivel rational. Elementul caracteristic al acestui cristal este apa si, de aceea, una dintre importantele semnificatii ale acestuia se afla in stransa conexiune cu trecerea de la o etapa la alta – proces care necesita fluiditate si relaxare. Asadar, onixul este benefic pentru cariera, deoarece influenteaza in mod pozitiv concentrarea, randamentul si perseverenta, ajutandu-l pe cel ce il poarta sa indeplineasca orice task si sa duca la bun sfarsit toate obiectivele pe care si le-a propus. Onixul negru este perfect pentru antreprenori, fiindca reprezinta un sprijin in afaceri, generand prosperitate, curaj, incredere, anduranta, profesionalism, echilibru si noroc.

In plus, onixul este o piatra ideala pentru protectie, deoarece are capacitatea de a echilibra orice tip de conflict. Insa este potrivita si pentru a inlatura gandurile negative care vin catre persoana care o poarta. De asemenea, aceasta piatra este recomandata pentru mentinerea unor relatii armonioase de cuplu, dar si pentru sporirea increderii in propria persoana, oferind suport in momentele lipsite de vointa sau in perioadele de stres intens. Intelepciunea este o alta insusire pe care onixul o poate slefui – daca porti o bijuterie sau un accesoriu de acest gen, vei dobandi o mai mare usurinta in a lua deciziile potrivite. 

Dincolo de toate aceste abilitati, el mai are si puterea de a creste vointa si autocontrolul, dar si de a elimina grijile, tensiunile, nervii, confuzia si cosmarurile. Din punct de vedere medical, poate ameliora efectele unor afectiuni legate de dinti, picioare, circulatie si oase. In anumite privinte, se poate dovedi a fi util si in epilepsie sau glaucom.

Piatra de culoare neagra este asociata cu planeta Saturn, iar acest lucru inseamna ca onixul negru este considerat a fi potrivit pentru cei nascuti in zodia Leu, Fecioara, Capricorn sau Balanta, aducand acestor nativi liniste, calm, armonie, echilibru, transformare si optimism. Este perfecta pentru cei care traverseaza clipe dificile sau pentru cei care au nevoie de o schimbare in bine. O astfel de piatra te va ajuta sa depasesti toate obstacolele si, mai ales, sa gasesti calea care sinele tau autentic. De altfel, din punct de vedere numerologic, este buna pentru cei care aniverseaza 7 sau 10 ani de casnicie, dar si pentru cei nascuti sub influenta numerelor 6 si 3 ori pentru cei care au venit pe lume intr-o zi de sambata.

Insa, in functie de varietatile sale cromatice, onixul poate avea proprietati usor diferite:

  • Onixul alb este potrivit, in special, pentru cei din zodia Racului sau pentru cei nascuti in lunile februarie, iunie, iulie si decembrie. Avand o polaritate de tip yin, el este ideal pentru echilibrarea tuturor chakrelor, contribuind la distribuirea optima a energiei, incepand cu Chakra de Baza si sfarsind cu Chakra Coroanei. In Antichitate, se spunea ca onixul alb este o poarta care reprezinta trecerea dintre lumi, fiind, in acelasi timp, si un simbol al stabilitatii si al verticalitatii – daca porti un onix alb, vei deveni mult mai increzator si mai hotarat in tot ceea ce faci;
  • Onixul alb-negru are aproape aceleasi caracteristici ca cel alb, insa aduce in plus o polaritate de tip yang si un efect pozitiv asupra chakrelor 1, 6 si 7;
  • Onixul alb cu striatii portocalii (numit si cornalina) este perfect pentru Gemeni, Leu, Sagetator, Taur sau Rac, dar si pentru cei nascuti martea sau duminica. Planetele dominante ale acestuia sunt Marte si Soarele si, de aceea, piatra este buna pentru functionarea optima a chakrelor 2 si 3;
  • Onixul verde este bun pentru nativii din Taur, Gemeni si Balanta, avand capacitatea de a purifica atat persoana care o poarta, cat si mediul inconjurator. Este util pentru a tine sub control boli de inima, afectiuni renale sau pancreatice, dar si pentru a genera o functionare optima a plamanilor. De asemenea, te poate sprijini in relatiile cu cei dragi, in iubire si in prietenie;
  • Cel albastru te poate ajuta sa creezi un mediu propice pentru comunicarea la nivel spiritual;
  • Onixul galben se afla in stransa legatura cu logica si cu factorul rational – astfel, el poate fi folositor pentru cei care au nevoie de mai multa ratiune in viata lor, pentru a gestiona contextele complicate. De asemenea, el este benefic pentru ochi si urechi, dar si pentru ameliorarea simptomelor de anxietate si depresie.

In ceea ce priveste intretinerea ei, aceasta piatra nu necesita o ingrijire deosebita.  Cel mai bine este sa o cureti usor, fara actiuni bruste, stergand-o cu o carpa sau punand-o sub un jet de apa nu foarte calda.

2. Ce bijuterii din onix poti purta? 

Daca ti se pare ca onixul este o piatra care poate aduce mult bine in viata ta, trebuie sa cercetezi cu atentie care sunt tipurile de accesorii pe care le poti achizitiona. Din ce in ce mai multi designeri de bijuterii integreaza pietrele semipretioase in arta lor, deoarece acestea sunt speciale, deosebite si perfecte pentru crearea unui produs elegant si rafinat. De aceea, majoritatea opteaza pentru onixul de culoare neagra, fiindca este stilat si se remarca prin nuanta sa uniforma, usor de combinat cu orice fel de tinuta. 

Asadar, in cazul in care te-ai hotarat ca onixul este elementul de care ai nevoie, este bine sa stii ca cele mai iubite accesorii sunt bratarile. Ele pot fi purtate in orice context, avand in vedere ca negrul este foarte simplu de asortat cu orice alta culoare. Prin urmare, poti alege atat bratari pentru femei, cat si bratari pentru barbati – descopera modelele existente si vezi care sunt cele care iti plac cel mai mult! 

Esti in cautarea unui cadou perfect pentru iubitul sau pentru iubita ta, pentru ziua de nastere sau pentru aniversarea voastra de cuplu? Poti lua in considerare si optiunea unui set pentru el si ea – astfel, ambii va veti bucura de beneficiile onixului, iar aceasta piatra cu siguranta va aduce doar lucruri bune in viata voastra.

Totusi, care sunt criteriile de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi un articol de acest gen? 

Iata cateva detalii pe care este recomandat sa le iei in calcul, inainte de a lua decizia finala:

  • Design-ul

Design-ul este un factor care te poate ghida in directia potrivita. Gandeste-te daca preferi un model simplu sau unul mai special. Poti opta pentru o varianta basic sau pentru una premium ori luxury, precum o bratara din onix placata cu aur. Orice ai alege, important este sa gasesti produse care sa fie pe gustul tau si care sa fie conforme cu stilul pe care il abordezi in general!

  • Diametrul, latimea si lungimea

Diametrul este important mai ales daca vrei sa cumperi un cadou – poti aproxima masura potrivita sau poti selecta bratari ajustabile, care se pot regla in functie de nevoi. De asemenea, latimea si lungimea sunt esentiale, intrucat ele iti pot oferi informatii semnificative despre cum arata respectivul accesoriu in realitate.

  • Sistemul de inchidere

Sistemul de inchidere te poate ajuta in situatia in care nu esti sigur care este dimensiunea potrivita. Fie ca iti indrepti atentia catre bratari elastice, fie ca le preferi pe cele ajustabile, ambele optiuni sunt perfecte, fiindca nu reprezinta structuri fixe, ci se pot modifica. Astfel, cu ajutorul lor, nu vei da gres si vei alege produsul ideal!

  • Instinctul

Se spune ca pietrele naturale isi gasesc posesorul pe cale intuitiva – acest lucru inseamna ca trebuie sa fii atent la gandurile care iti trec prin minte atunci cand cercetezi diferite bijuterii. Bazeaza-te pe simtul vizual, in prima faza, si, apoi, lasa-ti libera intuitia si fii atent la semnalele pe care ti le transmite un anumit model – de multe ori, se poate intampla sa nu stii care este piatra de care ai nevoie in momentul prezent si, de aceea, exista situatii in care aceasta, pur si simplu, va deveni parte din viata ta, daca reusesti sa o lasi sa vina spre tine. Asadar, incearca sa vezi ce accesoriu te inspira si care este cel care iti declanseaza un anumit sentiment – in acest mod, iti vei putea da seama care este articolul pe care trebuie sa il alegi, pentru a beneficia de toate avantajele pe care ti le poate oferi acesta.


 In concluzie, onixul este o piatra speciala, care are proprietati aparte, de care oricine se poate bucura. Pietrele semipretioase se gasesc in natura si sunt elemente care pot aduce mai aproape de tine energiile benefice ale Universului. Studiaza cu atentie toate aceste caracteristici, mai ales daca ai o pasiune pentru spiritualitate. Insa chiar daca nu ai cunostinte in aceasta directie, nu uita sa abordezi totul cu libertate, maleabilitate si curiozitate, pentru a putea obtine informatiile de care ai nevoie. Bijuteriile sunt obiecte perfecte pentru a crea un look original, insa ele pot fi mult mai mult de atat, daca le lasi la actioneze liber! 

Sursa foto: shutterstock.com, dargen.ro

Categorii

Suport clienti Luni - Vineri 10:00 - 14:00

+40737538811 contact@dargen.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!