Ai retur sau schimb de produse GRATUIT* in primele 14 zile

Bijuteriile si spiritualitatea – Ce conexiune exista intre ele?

Bijuteriile si spiritualitatea – Ce conexiune exista intre ele?
Bijuteriile nu sunt o inventie moderna – ele au facut parte din viata oamenilor inca din cele mai vechi timpuri. Desi unul dintre scopurile lor era, ca si astazi, de ordin estetic, de fapt acestea insemnau mult mai mult de atat. Ele reprezentau o modalitate prin care se putea crea o conexiune intre mediul fizic si cel spiritual. Astfel, accesoriile nu erau doar o metoda de decorare a trupului, ci si o tehnica de imbogatire a spiritului. Indiferent de religie, civilizatie, societate sau credinte, bijuteriile au existat in mod constant si au fost venerate datorita caracteristicilor lor deosebite. Prin urmare, relatia dintre spiritualitate si accesorii a evoluat in permanenta, pe baza multor tipuri de valori, principii, viziuni si perspective.

Cuprins
1. Bijuteriile si spiritualitatea de-a lungul istoriei
2. Ce tip de bijuterii poti purta pentru a-ti echilibra spiritul?

1. Bijuteriile si spiritualitatea de-a lungul istoriei


Vechile civilizatii s-au bazat, in permanenta, pe faptul ca trupul este strans legat de spirit. Intotdeauna s-a cautat formarea unui echilibru intre aceste doua segmente, fiindca comuniunea optima a lor poate duce la o armonie benefica. Bijuteriile au jucat un rol important in aceste incercari, deoarece elementele naturale sunt impregnate cu un soi de energie care intra in contact, automat, cu cea a omului. Asadar, asocierea acestora cu diferite credinte de natura religioasa sau spirituala a fost si este un fapt ce nu poate fi ignorat. 

De exemplu, in cultura indiana se credea ca doar partile din corp care sunt acoperite de bijuterii sunt considerate a fi frumoase, iar cei din Antichitate credeau ca omul, purtand accesorii create cu pietre din natura, poate prelua din frumusetea acesteia, apropiindu-se astfel de perfectiune. Insa, nu totul se oprea la aparenta – in diferite credinte, pietrele aveau anumite puteri de care orice persoana se putea folosi inspre binele sau. Un cristal poate avea calitati vindecatoare, poate deveni un talisman al norocului sau o amuleta protectoare – totul depinde de locul in care este amplasata, de caracteristicile respectivului mineral, dar si de nevoile energetice pe care le are cel ce o poarta.

Colierele erau, de exemplu, foarte apreciate deoarece se aflau in preajma inimii, iar aceasta era vazuta ca fiind centrul spiritual. Insa, si cerceii sau bratarile faceau parte din categoria bijuteriilor care erau purtate nu doar datorita aspectului, ci si datorita proprietatilor pe care le aveau. In China Antica, cerceii erau creati in scop medical, deoarece chinezii spunea ca acestia actioneaza exact asa cum o face acupunctura – influentand anumite meridiane ale corpului, care, la randul lor, controleaza fluxul de energie numit chi. Se zicea ca acestia atrag divinitatea, aducand fericire, armonie, multumire, iertare, perseverenta si multe alte calitati care aveau ca scop echilibrul si pacea interioara. Deseori, un anumit colier putea proteja persoana de demoni, magie neagra, energii rauvoitoare sau alte necazuri. Bratarile dateaza inca din anul 5000 I.e.n.– prin urmare, sunt cele mai vechi tipuri de bijuterii. Purtate pe mana stanga, pot ajuta la indepartarea factorilor stresori din jur, aducand noroc si protectie, iar purtate pe mana dreapta, pot sprijini cresterea nivelului de productivitate si energie, aducand incredere si prosperitate.

2. Ce tip de bijuterii poti purta pentru a-ti echilibra spiritul?


Sunt o multime de bijuterii pe care le poti purta in voie, bucurandu-te de toate beneficiile pe care le au. Insa, unele dintre cele mai apreciate elemente sunt pietrele semipretioase, deoarece acestea au numeroase avantaje, atat pentru trup, cat si pentru spirit. 

Daca esti femeie, poti opta pentru bratari care sa te puna in valoare, ajutandu-te in toate privintele. Alege modelul potrivit dupa culoare, design, piatra, simboluri sau semnificatii, analizand cu atentie ce efecte poate avea asupra ta. Bineinteles, acestea sunt informatii orientative de care poti tine cont – insa, in cazul in care te atrage un anumit gen de piatra, nu ezita si selecteaza-l! De multe ori, intuitia cunoaste mai bine nevoile pe care le ai – asa ca ai incredere in ea atunci cand pornesti in cautarea unei bratari ideale!

Daca esti barbat, indreapta-ti atentia catre bratari, coliere sau seturi care sa se integreze perfect in stilul pe care il abordezi – basic, premium sau luxury. Cu siguranta vei gasi exact articolul care iti este destinat!

In concluzie, bijuteriile au o semnificatie mult mai ampla, care depaseste spectrul fizic. Afla mai multe despre acest subiect si nu uita ca elementele naturale se afla peste tot in jurul tau, insa depinde doar de tine sa le dai un sens in plus, facandu-le parte din fiinta ta!

Sursa foto: shutterstock.com, dargen.ro

 
Categorii

Suport clienti Luni - Vineri 10:00 - 14:00

+40737538811 contact@dargen.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!