Ai retur sau schimb de produse GRATUIT* in primele 14 zile

Vesta elegantă la bărbați – aspecte de care să ții cont

Vesta elegantă la bărbați – aspecte de care să ții cont

Vestele bărbătești sunt obiecte vestimentare versatile, de efect și trebuie să fie nelipsite din garderoba unui bărbat cu stil.


Vesta are o vechime mai mare decât costumul în sine, fiind menționată pentru prima dată, încă din anul 1666. Regele Charles al II-lea a proclamat ca articolul să fie recunoscut drept piesă vestimentară. Devenite populare încă din secolul al XIX-lea, au fost și sunt în continuare purtate cu sau fără sacouri, importanța lor rămânând aceeași ca la începuturi.

  Cu toate că la origini erau de o eleganță aparte, în prezent pot fi purtate și la ținute smart casual, alături de o camașă simplă și o pereche de jeanși. Astăzi, vesta reprezintă acea piesă esențială care este considerată un clasic. Pe mărimea și stilul fiecăruia, ele au fost create în stil elegant, dar și în stil casual. 

   Adaptabile la multe tipuri de ținute, potrivite pentru ceremonii, evenimente de business, vestele bărbătești pot fi purtate ca parte dintr-un costum întreg, dar asigură un look complet și fără sacou. În diverse culori, cu dungi sau carouri, vestele se adaptează la personalitatea fiecăruia.

    Cum și unde le purtăm?

   Dacă domeniul în care activezi nu pretinde o ținută completă, din trei piese, ai posibilitatea de a adopta o ținută casual. Poartă vesta alături de o cămașă, cu sau fără cravată ori papion și renunță la sacou. Poți să o folosești atât în combinație cu pantalonii costumului ales, cât și cu o pereche de jeanși. Dacă nu vrei un look clasic, ci unul special, diferit, evită combinarea cămășii albe cu vesta neagră. Vesta se poate purta și peste un tricou în „V„ sau cu un tricou polo. Se poate accesoriza și cu eșarfe, ceasuri sau brățări bărbați

   Atunci când alegi o vestă, două aspecte importante sunt materialul și croiul. Există veste care au și buzunare la piept pentru a fi accesorizate cu batiste de buzunar.  Pentru a avea un aspect cât mai plăcut și elegant, este de preferat ca toate cele trei piese să fie din aceeași țesătură și căptușeală. În funcție de sezon, vestele pot fi din materiale groase sau subțiri, pentru o funcționalitate cât mai mare. 

   În cazul în care vrei să ai o ținută care să iasă în evidență și ești o persoană nonconformistă, este ideală alegerea culorilor aprinse și a imprimeurilor. Nu vei da greș niciodată dacă vei ține cont de personalitatea ta și de evenimentul la care urmează să iei parte. Pentru ținutele office, cele mai potrivite nuanțe sunt cele de gri și bleumarin. 

   Un alt aspect important este modul în care sunt croite piesele vestimentare. Pentru a fi bine croită, vesta trebuie să fie cambrată, dar nu strâmtă, să stea aproape de corp. Lungimea corectă este considerată cea care ascunde cămașa, iar în același timp, ascunde betelia pantalonului. Gulerul nu trebuie să depășească sau să fie mai jos de gulerul cămășii. 

    Modele de veste 

  • Vesta pentru stilul casual

   Asemănătoare cu cele care fac parte din completarea costumelor din trei piese, dar purtată într-un stil casual, această vestă adaugă o notă de culoare, fără a da un aer formal ținutei. Este de preferat combinarea unei veste scurte cu un tricou. Este un stil adecvat pentru întâlnirile de zi cu zi și pentru sezonul cald.  

  • Vestă elegantă cu dungi

     Sunt perfecte dungile tradiționale, carourile și modelele abstracte. Se asortează cu o cravată elegantă, formând astfel, un look rafinat, cu stil. 

  • Vesta elegantă din stofă

     Stofa este un material utilizat, în general, pentru îmbrăcămintea corespunzătoare sezonului rece. Vesta din stofă, purtată în combinație cu o cămașă sau helancă și pantaloni slim fit, va aduce un farmec aparte.

      Cu siguranță nu vei trece neobservat în locurile în care vei merge dacă vei purta o ținută elegantă, completată de o vestă bine aleasă. În plus poți adăuga accesoriile care ți se potrivesc. Pentru a da un plus de eleganță, folosește și un ceas sau un set de brățări bărbați și vei avea un look impecabil.

Categorii

Suport clienti Luni - Vineri 10:00 - 14:00

+40737538811 contact@dargen.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!