Ai retur sau schimb de produse GRATUIT* in primele 14 zile

Tipuri de dress code-uri pe care le poți întâlni

Tipuri de dress code-uri pe care le poți întâlni

Dress code-ul face referire la codul vestimentar care include anumite norme sociale scrise sau, de multe ori, nescrise, cu privire la modul în care persoanele se îmbracă. O ținută vestimentară poate fi considerată și o formă a limbajului nonverbal, deoarece acest dress code nu este impus prin lege, dar există și mici excepții, ca de exemplu naframa purtată de femeile din Iran. Codul vestimentar, de cele mai multe ori, oferă mici indicii în legătură cu statutul social, religia, ocupația sau clasa socială și nu numai.

Nu toate persoanele au o pasiune aparte pentru modă sau de regulile scrise sau nescrise ale acesteia, dar atunci când trebuie să mergi la un eveniment întâlnești diferite tipuri de dress code-uri, iar, în următoarele rânduri ne-am gândit să îți prezentăm câteva dintre acestea:

  • Dress code-ul smart casual

Acest tip de dress code nu este foarte diferit de cel casual și astfel se definește prin minimalism și simplitate. Dress code-ul smart casual este alcătuit din piese vestimentre comode și foarte relaxate care pun în evidență orice siluetă. Poți alege, în orice moment al zilei, o rochie  lejeră sau o fustă și un tricou simplu. O astfel de ținută este transformată de o pereche de pantofi cu toc sau o pereche de sandale înalte, iar stilul smart casual este realizat fără prea mult efort. Acest stil vestimentar este caracterizat prin îmbinarea regulilor de modă clare cu elemente inventive, ceea ce face o ținută uimitoare și totodată foarte comodă.

  • Dress code-ul black tie

Acest tip de dress cod este foarte popular pentru că este riguros și se pretează în orice moment pentru ocazii speciale care au loc seara, precum premierele de film, balurile sau dineurile. Pentru un astfel de eveniment nu vei da greș niciodată cu o rochie elegantă, lungă, sofisticată. Aceste rochii sunt realizate din materiale prețioase precum brocartul sau mătasea care au avantajul de a evidenția orice siluetă. Accesorizarea este cheia unui astfel de stil vestimentar, bijuteriile simple, precum aceste seturi damă și pantofii cu toc, în aceleași nuanțe închise dau un efect strălucitor ținutei tale.

  • Dress code-ul white tie

Acest tip de dress code este unul dintre cele mai populare, dar nu la fel ca cel black tie, deoarece acesta este considerat cel mai formal cod vestimentar. Dress code-ul white tie este caracterizat prin rochii lungi, elegante, realizate din materiale prețioase. Pentru un astfel de stil vestimentar este obligatorie accesorizarea, recomandarea stiliștilor în modă este reprezentată de pantofii cu toc, închiși la culoare. Completarea și conturarea ținutei este făcută întotdeauna de bijuteriile simple, precum cele găsite în aceste seturi damă, dar și de geantă elegantă, tip plic.

  • Dress code-ul business

Acest tip de dress code este foarte des întâlnit în zilele noastre, este acel tip de stil vestimentar abordat în special la întâlniri de afaceri și la birou. Poți întâlni foarte des doamne îmbrăcate în rochii negre și sacou, fustă midi, bluză și sacou sau chiar și cămașă, pantaloni și sacou. Acest tip de dress code este caracterizat prin pantaloni drepți, pantofi cu toc de o nuanță închisă și bijuterii clasice. Culorile folosite sunt cele clasice, precum alb, negru, gri sau crem și niciodată nu se folosesc imprimeurile.

  • Dress code-ul cocktail

Acest tip de dress code este întâlnit de cele mai multe ori la anumite evenimente speciale. Pentru a crea o ținută potrivită dress code-ului acesta, poți alege rochii de  lungime medie, din materiale, precum mătasea sau dantela. Pentru un eveniment care are loc seara, se pretează de cele mai multe ori negrul, pe când, în timpul zilei poți fi îndrăzneață și să alegi nuanțe vesele sau poate chiar și imprimeuri colorate. Pentru acest tip de dress code poți alege o fustă midi care se asortează cel mai bine cu o bluză elegantă, completată cu bijuterii fine.

Categorii

Suport clienti Luni - Vineri 10:00 - 14:00

+40737538811 contact@dargen.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!