Ai retur sau schimb de produse GRATUIT* in primele 14 zile

Ținuta office în vestimentația bărbaților - ce să incluzi și la ce să renunți?

Ținuta office în vestimentația bărbaților - ce să incluzi și la ce să renunți?

Bărbații sunt preocupați de aspectul lor fizic din ce în ce mai mult, motiv pentru care tot mai des reprezentanții sexului puternic se informează despre care sunt noile tendințe în modă și ies la cumpărături la fel de mult ca și mamele sau iubitele lor – și nu pentru a transporta plasele de cumpărături ale acestora, ci pentru a-și completa garderoba.


Orice împrejurare socială este o ocazie bună pentru a face o impresie demnă de remarcat însă, cel mai adesea, acest cadru se regăsește la locul de muncă. Haina nu face pe om, însă nu putem invalida influența semnificativă pe care o poate avea o ținută corectă – de cele mai multe ori caracterizată de simplitate și eleganță – atât asupra celorlalți, cât și asupra propriei stări de spirit.

În funcție de sezon, există piese de rezistență pe care orice bărbat care dorește să se facă remarcat ar trebui să le dețină în garderobă. Există elemente vestimentare care nu se demodează niciodată, așa cum unele sunt indispensabile indiferent de anotimp. Înainte de a face o selecție cu privire la ce să includă și ce nu în vestimentație, fiecare bărbat ar trebui să-și cunoască atuurile și să știe cum să le scoată în evidență. Acest lucru poate fi cu ușurință facilitat de adaptarea stilului vestimentar la conformația corpului și, desigur, să nu uităm de atitudinea care face de fiecare dată diferența.

În ceea ce privește accesorizarea ținutelor office, este recomandată evitarea purtării prea multor accesorii în același timp. Uneori, din dorința de a finisa o ținută, există riscul de a exagera – cu siguranță fiecare bărbat își dorește să se facă remarcat, dar atenție, menționăm acest lucru într-un sens pozitiv. Eleganța și rafinamentul trebuie să primeze, iar de multe ori mai puțin înseamnă mai mult.

Fie că adopți stilul tradițional sau cel modern, accesoriile nu trebuie să lipsească din  garderoba unui bărbat. Dintre acestea menționăm: ceas, cravată, curea, eșarfă, batistă, brățări bărbați – chiar dacă poate fi ușor de intuit, menționăm totuși cât de important este să nu le purtăm pe toate în același timp. De exemplu, pentru o ținută office cu sacou, se recomandă a fi purtat un singur accesoriu - preferat de bărbați în ultimul deceniu – brățara masculină.

 

De ce trebuie să ții întotdeauna cont în crearea unei ținute office?

  1. Calitatea materialului și croiala acestuia
  2. Cravata să nu fie mai îngustă decât reverul sacoului
  3. Mâneca de la cămașă să nu iasă din manșeta sacoului mai mult de un centimetru
  4. Purtarea ciorapilor lungi nu este opțională
  5. Sacouri cu unul sau doi nasturi

 

La ce să renunți atunci când creezi o ținută office?

  1. Culorile vii și țipătoare
  2. Pantaloni prea lungi sau prea scurți
  3. Sacoul larg
  4. Accesorizarea exagerată
  5. Combinații de carouri cu dungi

 

În garderoba unui bărbat care dorește să pășească încrezător în orice încăpere, trebuie să regăsim două culori la încălțăminte, respectiv negru și maro. Ca regulă de bază, trebuie mereu să avem în vedere asortarea curelei cu pantofii, atât cromatic, dar și în ceea ce privește materialul din care sunt confecționate cele două elemente vestimentare.

În ultimul rând, dar nu în cele din urmă, gama culorilor unei ținute office trebuie respectată cu rigurozitate, aceasta fiind una monocromă cel mai adesea. În niciun caz nu vom avea mai mult de două culori într-o ținută, iar acestea trebuie să se înscrie în registrul culorilor închise – negru, albastru închis, gri închis, maro. De asemenea, varietatea culorilor pentru cămăși este una limitată – alb, albastru deschis. În ceea ce privește accesorizarea, aceleași rigori se aplică și la cravată, eșarfa masculină, brățări băbați.

Categorii

Suport clienti Luni - Vineri 10:00 - 14:00

+40737538811 contact@dargen.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!