Ai retur sau schimb de produse GRATUIT* in primele 14 zile

Stilul retro – moda anilor ‘50

Stilul retro – moda anilor ‘50

 Moda anilor ‘50 a explodat în direcții, culori și siluete, marcând pentru o lungă perioadă de timp, moda feminină. Dacă te gândești să faci o schimbare a stilului tău vestimentar, poți avea în vedere stilul anilor ‘50 ca punct de referință. O idee bună ar fi să arunci o privire în trecut pentru a-ți găsi inspirația. Îmbinarea stilului contemporan cu o reinterpretare a celui retro este adesea o modalitate aleasă pentru un look special. Înainte de toate, descoperă ce elemente sunt esențiale și cum poți crea ținute actuale, dar cu un aer retro. Caracteristica acestei decade este reprezentată de feminitate, de siluetele proaspete în formă de clepsidră. Diversitatea este dată de noutatea culorilor și de multiplele opțiuni prin care erau etalate ținutele în conformitate cu personalitatea fiecăruia.

   Moda Rockabilly din anii ‘50

   O subcultură a anilor ‘50, moda Rockabilly a fost extrem de populară în acea perioadă, în special în rândul tinerilor. După cum spune și numele, asupra ei și a pus amprenta genul muzical cu același nume. Stilul asociază elemente de rock and roll, cu cele ale muzicii country. Această modă este caracterizată de o combinație între stilul Pin-Up și cel Swing. Piesele cele mai des întâlnite erau fustele creion, rochiile swing și sutienele conice. 

     Moda Pin-Up din anii ‘50 

  Pin-Up este un stil retro și totuși actual. Vestimentația folosită forma deseori un look provocator. Piesele de rezistență ce caracterizează acest stil, sunt reprezentate de pantalonii foarte scurți, fuste strâmte tip creion, rochii cu spatele gol, bustiere și costume de baie. Femeia Pin-Up a apărut ca o expresie a feminității, a emancipării feminine. Acest stil a pus femeile în centrul atenției, le-a oferit putere, independență și libertate de exprimare.

      Moda Grease din anii ‘50

  Deși pare un stil adoptat mai mult de bărbați, stilul Grease a influențat și femeile din acea perioadă, din punct de vedere al vestimentației. Stilul își are rădăcinile în Statele Unite și era specific, în acea decadă, mai ales pentru adolescenții și tinerii din clasa muncitoare. În rândul femeilor, el a apărut ca o combinație între stilul Pin-Up și Rockabilly.

   Accentul căzând pe feminitate, fiecare detaliu era surprins cât mai bine, fiind puse în evidență formele pe care femeile le aveau. Deși stilul vestimentar actual este diferit de cel al anilor ‘50, influențe ale acelei perioade sunt prezente și în ziua de astăzi. Colecțiile create de marii designeri, precum Christian Dior și Coco Chanel, includ elemente cu un aspect retro, dar adaptat la cerințele din prezent. Elementele retro reprezintă o continuitate a perioadei în care ele au fost în tendințe. Și în prezent, acestea sunt utilizate, atât obiectele de îmbrăcăminte, cât și cercei, broșe, coliere sau accesorii pentru păr. 

     În acea perioadă bărbații erau priviți ca adevărați eroi în cadrul războiului, iar femeile ca simple ființe răspunzătoare de casă și copii. Ele au reușit, totuși, să dezvolte un stil propriu prin care să se evidențieze, fără a dori să atragă atenția bărbaților. Stilul era diversificat, în culori și printuri specifice.

    Imprimeuri și culori 

    Culorile pastelate, rozul, bejul sau galbenul și imprimeurile florale sunt des întâlnite. De asemenea, sunt folosite elementele decorative brodate, dungile și bulinele în culori contrastante ca roșu sau negru pe alb, și invers.

    Rochiile anilor ‘50

    Rochiile specifice sunt cele de tip cloș, cu o talie îngustă și în jos, evazate. Ele au fost printre cele mai populare obiecte de îmbrăcăminte din acea perioadă. Majoritatea rochiilor erau pană la genunchi, cu imprimeuri și culori puternice. Rochiile creion strâmte sau cele cămașă erau și ele preferate de femeile vremurilor respective.

     Fustele retro 

   Fustele pudel, evazate, cu lungime până la nivelul genunchilor, sunt perfecte pentru ocaziile speciale. Ele oferă un aspect feminin superb. Stilul original includea mai multe designuri, inlcusiv pudeli brodați, însă dacă vrei o readaptare, este de preferat să eviți aceste detalii. 

  Un alt model, foarte popular și în zilele noastre, este reprezentat de fusta tip creion. O fustă strâmtă, simplă, purtată de obicei la nivelul taliei, pune în evidență silueta. De cele mai multe ori ele erau asortate cu sacouri scurte.

    Accesoriile anilor ‘50

   Accesoriile sunt cele care pot transforma complet un look, fapt pentru care trebuie alese cu grijă. Pentru obținerea unui stil autentic este indicată utilizarea genților vintage, a mănușilor și a bijuteriilor din perle, cercei, brățări și coliere.

Categorii

Suport clienti Luni - Vineri 10:00 - 14:00

+40737538811 contact@dargen.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!