Ai retur sau schimb de produse GRATUIT* in primele 14 zile

Respectarea dress code-ului masculin

Respectarea dress code-ului masculin

Atunci când urmează să participăm la un eveniment ne dorim să alegem ținutele ideale și să atragem atenția tuturor prin intermediul acestora, dar și prin atitudinea pe care o avem.

În aceste situații sperăm ca look-ul nostru să fie de invidiat și să se integreze perfect în cadrul de desfășurare a evenimentului la care participăm. Pentru a fi în armonie perfectă cu locația și cu stilul vestimentar abordat de ceilalți, adesea sunt impuse anumite dress code-uri care este de preferat să fie respectat cu strictețe. 

Stilul vestimentar este format în timp în funcție de preferințele noastre și în funcție de ce este de actualitate, fiind o caracteristică importantă ce descrie personalitatea pe care o avem. Trebuie să ne regăsim în felul în care ne îmbrăcăm și să nu ne focusăm decât pe ce este la modă. 

    Respectarea unui dress code 

   Dacă evenimentul la care participi pretinde un dress code specific, nu trebuie să îți faci griji, indiferent de stilul pe care îl preferi, vei putea să te adaptezi situației. Acest cod vestimentar poate să fie impus în funcție de tema aleasă de cei care organizează evenimentul, ori în funcție de importanța acestuia sau de locație.

    Dress code-urile White Tie și Black Tie

    Cele doua dress code-uri sunt specifice evenimentelor pline de eleganță și ceremoniilor oficiale, fiind caracterizate de formalitate.

   Black tie presupune purtarea unui costum clasic sau cu frac ce pot fi accesorizate cu papion, cravată și pălărie. Acestea trebuie să fie închise la culoare, poți alege între negru si bleumarin. Modelele de sacouri care au un singur nasture sunt cele mai recomandate, reverele acestora fiind de preferat ascutite pentru cei care adoptă un stil modern. În cazul în care îți place mai mult stilul clasic, un rever de tip șal ți se va potrivi de minune. Sunt de evitat pantalonii cu manșetă și trebuie aleasă o cămașă cu fentă ascunsă, la care poți adăuga butoni pentru a fi cât mai elegantă.

   White tie este un dress code foarte popular, dar destul de rar utilizat în zilele noastre. Acesta implică purtarea unei cămăși cu guler apretat, de tip pique, la care se aduagă un frac cu redingotă. Pantofii trebuie să fie negri, în timp ce vesta, papionul și mănușile trebuie să fie albe. Ales în general la ceremoniile de gală, acesta transmite rafinament și este foarte pretențios. 

    Business tradițional și Business Best

    Stilul tradițional este mai puțin formal, în comparație cu cel business best și este utilizat mai mult în cadrul interviurilor, ori al întâlnirilor de afaceri mai puțin importante. Acesta implică purtarea unui costum business obișnuit, care pote fi purtat cu pantofi clasici și cu accesorii precum ceasuri, ori brățări bărbați de o eleganță aparte. 

   Stilul business best presupune includerea în garderobă a cămășilor cu butoni și cu manșetă dublă, batistele de buzunar și pantofii de tipul Oxford sau Derby, în varianta neagră. Cea mai des întâlnită culoare, în ceea ce privește costumele, este albastrul închis. Este important să nu uiți ca piesele costumului să fie realizate din același material, și de asemenea adaugă o cravată care să se potrivească. 

     Dress code Cocktail

     Dress code-ul Cocktail necesită o ținută semi-formală, purtată la evenimentele de seară. Obiectele vestimentare alese trebuie să fie speciale, dar destul de confortabile. Este indicată purtarea unui costum de culoare închisă, iar în funcție de locație va fi adaptată întreaga ținută. Dacă evenimentul este în sezonul cald, poți opta pentru o cămașă mai subțire, putând să renunți la sacou. Pentru a nu avea un outfit banal, ci unul elegant, dar comod, este nevoie de accesorizare. Cele mai populare accesorii în rândul bărbaților sunt ceasurile, însă poți să alege și un set de brățări bărbați, care să iasă în evidență prin rafinamentul lor. 

     Cel mai mult contează să optezi pentru stilul preferat și să îl adaptezi la context pentru a nu avea o ținută ridicolă care să nu corespundă evenimentului la care vei fi prezent.  

 

Categorii

Suport clienti Luni - Vineri 10:00 - 14:00

+40737538811 contact@dargen.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!