Ai retur sau schimb de produse GRATUIT* in primele 14 zile

Poncho-ul, de ce este potrivit pentru tine?

Poncho-ul, de ce este potrivit pentru tine?

Ce este poncho-ul și de ce trebuie să îl iei în considerare? Iată mai jos!

Având în vedere istoria lui îndelungată, poate fi numit cel mai simplu articol vestimentar din toate timpurile. Poncho-ul este o bucată mare de stofă sau dintr-un alt material, având o formă dreptunghiulară sau pătrată și o despicătură la mijloc cu scopul de a putea să îl îmbraci simplu și rapid. Acesta este foarte ușor de purtat pentru că nu are nicio altă cusătură sau mâneci și este un articol vestimentar potrivit zilelor friguroase de toamnă sau primăvară care întotdeauna aduce o pată de culoare în vestimentația oricui.

De când a intrat acest articol vestimentar în preferințele oamenilor? Conform arheologilor, poncho-ul datează de cel puțin 2.500 de ani.

Te întrebi care este istoria poncho-ului? Ei bine, aceast articol vestimentar își are originea în America de Sud, în zona andină, încă din secolul al XIX-lea, de unde provine și expresia ,,donde el diablo perido el poncho” care se traduce prin ,,unde și-a pierdut diavolul poncho-ul”, ceea ce marchează că zona andină este un teritoriu foarte îndepărtat. 

Însă, am putea spune că Peru este țara poncho-ului deoarece, în această țară, este considerat veșmânt tradițional, și nu numai, pentru că el este printre cele mai importante elemente ale culturii pre-incașe. Modul în care a fost țesut și cel care îl poartă evidențiază întotdeauna date despre regiunea din care face parte. Unicitatea acestui articol vestimentar este dată de textură, formă, mărime, culoare sau model.

În trecut, poncho-ul, era purtat îndeosebi doar de bărbați deoarece femeilor le erau rezervate alte elemente vestimentare care să le ferească de frig. Revenind în zilele noastre, poncho-ul este purtat doar de bărbații din Mexic și America de Sud, și cu precădere de către majoritatea femeilor din toată lumea.

De ce este potrivit pentru tine un poncho?

Poncho-ul este de nelipsit din garderoba ta:

  • Pentru că îți oferă o libertate de mișcare mai mare și pentru un stil vestimentar deosebit, dar și în trend. Poncho-ul, în zilele friguroase, de toamnă sau primăvară, poate înlocui cu succes bluzele cu mâneci lungi, rochiile, și nu în ultimul rând este o alegere ideală pentru orice tip de pantaloni sau colanți. Dacă este ales corect, este ideal pentru rochiile cu spatele gol sau fără bretele deoarece reprezintă un accesoriu potrivit pentru un look perfect la un eveniment formal sau o nuntă. Pentru că ținuta ta nu este completă fără accesorizare, alege să nu fie anostă și optează pentru o pereche de cercei damă care să te scoată din anonimat.
  • Pentru că este ușor de purtat, iar datorită croiului este un articol vestimentar foarte simplu de îmbracat fără fermoare sau nasturi și se potrivește perfect cu orice ținută ai avea pe tine. Poți asorta poncho-ul cu o pereche de cercei damă în aceeași culoare pentru ca look-ul tau să fie unul diferit și demn de invidat.
  • Pentru că poate fi utilizat ca pătură. În zilele călduroase, poți să-l întinzi pe iarbă pentru a te bucura de razele soarelui sau, în serile reci, la o plimbare în parc te poți bucura de căldura și confortul oferit de acesta.
  • Pentru că este perfect pentru orice tip de siluetă. Fie că ai o siluetă atletică sau una robustă este ideal pentru tine. Poncho-ul denotă eleganță, iar în combinație cu o curea care să îți sublinieze talia, dar și să o pună în evidență, sau pur și simplu ,,aruncat” peste umeri îți va defini silueta și o va pune în evidență.

Poncho este o ținută semi-formală sau casual pentru anotimpurile răcoroase, foarte versatilă și perfectă pentru orice tip de stil vestimentar ai avea, astfel numărându-se printre piesele vestimentare de nelipsit din garderoba ta. Personalizează-ți look-ul cu bijuterii diferite care să îți reprezinte personalitatea îndrăzneață. Noi îți oferim nenumărate posibilități din care poți alege, cu care să îți pui amprenta și să îți conturezi stilul vestimentar unic.

Categorii

Suport clienti Luni - Vineri 10:00 - 14:00

+40737538811 contact@dargen.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!