Ai retur sau schimb de produse GRATUIT* in primele 14 zile

Pietrele semipretioase si zodiile de Pamant

Pietrele semipretioase si zodiile de Pamant
Zodiile de Pamant se remarca prin stabilitate, logica si ratiune, fiind unele dintre cele mai ancorate in realitate zodii. Exact asa cum spune si numele lor, ele se afla in stransa relatie cu pamantul, iar acesta le ofera o multitudine de calitati pe care nativii trebuie sa le utilizeze in folosul lor. Puterea de creatie, rezistenta, constanta si siguranta sunt doar cateva dintre acestea – asadar, pune in valoare toate aceste caracteristici si vei avea numai avantaje. 

Insa, pamantul mai contine, la randul lui, si alte elemente pe care oamenii le-au apreciat inca din cele mai vechi timpuri – pietrele si cristalele. Ele pot aduce numeroase beneficii in viata ta – asadar, studiaza cu atentie care este piatra semipretioasa potrivita pentru zodia ta si care pot fi efectele sale asupra ta.

Cuprins:

1. Ce pietre semipretioase sunt ideale pentru zodiile de Pamant?
2. Ce accesorii poti purta daca esti Fecioara, Taur sau Capricorn?
 

1. Ce pietre semipretioase sunt ideale pentru zodiile de Pamant?


Semnele de Pământ se caracterizeaza prin conceptul de inradacinare – sunt echilibrate, practice si prefera ca lucrurile sa fie clare si concrete. Insa aceasta ratiune excesiva poate duce, uneori, la incapatanare, iar personalitatile aflate in Capricorn, Taur sau Fecioara pot avea dificultati in a gestiona anumite situatii si, mai ales, in a gasi un echilibru propice intre ratiune si emotie. Acesti nativi sunt buni organizatori si ies in evidenta prin abilitatea de a fi atenti la detalii si de a le structura in asa fel incat totul sa fie bine pus la punct. Iata ce pietre semipretioase sunt potrivite pentru aceste zodii:

Fecioara
  • Sodalit

Sodalitul este o piatra semipretioasa care poate fi confundata cu lapis lazuli datorita culorii sale albastre. Insa, ea se deosebeste prin faptul ca are vinisoare albe, bleu sau gri in componenta si, mai ales, prin faptul ca nu contine pirita (precum lapis lazuli). 

Are o istorie bogata, fiind considerata de catre greci o piatra care are calitati vindecatoare si protectoare pentru cel care o poarta. De asemenea, se spune ca poate dezvolta inclinatiile artistice si, de aceea, este benefica pentru scriitori, actori sau oratori, dar si pentru cei care lucreaza in comunicare sau pentru cei care se ocupa cu stiinte exacte, contabilitate sau relatii cu publicul. 

Este perfecta pentru cei nascuti in luna septembrie si, din punct de vedere numerologic, este ideala pentru nativii care se afla sub influenta numarului 4. Asadar, daca porti bijuterii sau accesorii realizate din aceasta piatra, poti capata o atitudine mai deschisa si mai optimista, claritate mentala si echilibru, concentrare, eficienta, curaj si calm, pentru a putea indeparta temerile, dezechilibrele, anxietatea, depresia sau agitatia. 

De altfel, o poti lua cu tine in calatorii, deoarece iti poate oferi protectia necesara. Te poate ajuta si in diferite afectiuni de natura medicala – in probleme cu gatul, cu laringele sau cu corzile vocale, dar si in boli pancreatice, respiratorii endocrine, limfatice sau digestive. 
  • Piatra lunii

Piatra lunii se caracterizeaza prin aspectul sau deosebit – se gaseste intr-o varietate de culori, de la transparent sau alb laptos, pana la gri, crem, maro sau bej. Se mai numeste si ochi de peste sau ochi de lup, datorita modului in care reflecta lumina. 

In istoria Indiei s-a considerat ca piatra lunii este sacra, fiind aducatoare de noroc – in cultura indiana este denumita candra kanta si se crede ca are puteri magice, mai ales in noptile cu luna plina. 

Este buna pentru cei care s-au nascut sub influenta cifrei 4, dar si pentru cei care activeaza in domenii precum psihologie, medicina, navigatie, agricultura, horticultura sau dans. Poate aduce in viata ta noroc, speranta si armonie, indepartand momentele de stres, anxietate sau conflict.  

De asemenea, este recomandata in rezolvarea problemelor de cuplu, in luarea de decizii, dar si pentru ameliorarea anumitor afectiuni medicale (ulcer, tensiune, febra, insomnie, migrene, greturi, crampe menstruale sau alte probleme ale aparatului genital).  
  • Ochi de tigru

De-a lungul istoriei, aceasta piatra a fost folosita ca un talisman impotriva deochiului, dar si ca ajutor in relatiile de prietenie. Se poate oferi celor care au legatura cu numerologia cifrei 4 si celor care aniverseaza 9 sau 39 de ani de casatorie. Insa, ochi de tigru este buna si pentru cei care vor sa fie protejati in permanenta. 

De asemenea, este ideala pentru persoanele care se confrunta cu episoade de incapatanare, apatie, letargie, depresie sau disperare. Are capacitatea de a echilibra energia celui care o poarta, generand sentimente de fericire si optimism. Pot avea de castigat de pe urma ei oamenii care profeseaza in sport, afaceri, psihologie, comunicare sau leadership, precum si cei care au probleme cu ficatul, splina, pancreasul, colonul sau digestia. 


Taur
  • Agat verde

Agatul verde este o varietate de calcedonie, putand fi confundat cu jaspul sau onixul, datorita aspectului sau special. In Antichitate, sferele de agat erau instalate in curti si gradini, cu scopul de a oferi protectie plantelor, ca acestea sa se poata dezvolta rapid si armonios. Deseori, acesta era purtat pe post de amuleta sau talisman, intrucat se credea ca sporeste sanatatea si prosperitatea. 

Cei nascuti in luna mai pot avea multe beneficii de pe urma acestei pietre, dat fiind ca ajuta la reducerea fricii, a resentimentelor, a furiei, a esecurilor, dar si a geloziei, a vinovatiei sau a depresiei. Este potrivita pentru oamenii care lucreaza in afaceri, in invatamant, in comert sau in comunicare, deoarece sprijina exprimarea eficienta. 

Poate creste respectul de sine, toleranta, generozitatea, inlaturand sentimentele negative si comportamentele exagerate. In ceea ce priveste sanatatea, te poate sprijini in combaterea afectiunilor renale, cardiace, respiratorii, circulatorii, sexuale, hepatice si vasculare.
  • Turcoaz

Turcoazul se mai numeste peruzea si este o piatra extrem de cunoscuta si de apreciata. Este de culoare albastra si are o istorie extrem de bogata. Arheologii au descoperit patru bratari impodobite cu turcoaz, aflate pe bratul mumificat al Reginei Zar – regina care a domnit in Egipt, in urma cu 5000 de ani. 

Sunt o multitudine de legende create in jurul acestei pietre: persani considerau ca oasele celor care au murit din pricina dragostei se vor transforma in turcoaz, iar aztecii credeau ca acesta este format din lacrimile zeilor. In zona Asiei, era folosit in realizarea rochiilor de mireasa, iar femeile din Evul Mediu credeau ca pot atrage barbatii cu ajutorul acestui mineral. 

Se poate oferi cadou la aniversarea a 5 sau 11 ani de la casatorie, iar, daca doresti sa il porti chiar tu, este bine sa stii ca te poate ajuta la tonificarea organismului si la intarirea sistemului imunitar, fiind, in acelasi timp, benefic pentru inima, circulatie, tensiune arteriala, digestie, respiratie, musculatura, dar si pentru aparatul reproducator feminin. 

Este considerat a fi un simbol al sinceritatii si al afectiunii – de aceea, are darul de a fi util pentru consolidarea relatiilor de prietenie si a celor conjugale. Pe plan personal, te va sprijini in sporirea creativitatii si a imaginatiei, creand punti ideale pentru organizare, comunicare si eficienta.

 
  • Malachit

Malachitul este o piatra de culoare verde intens, care a fost descoperita in Israel si in Egipt. Arheologii au gasit obiecte, ornamente si bijuterii vechi de 3000-4000 de ani, care indica faptul ca acesta era extrem de des folosit pentru crearea podoabelor si a pigmentilor. 

Legendele sunt diverse si cuprind mai multe povesti – unele spun ca cel care poarta malachit poate trece neobservat in anumite situatii, iar cel care va bea dintr-o cupa alcatuita din aceasta piatra va putea intelege limbajul animalelor. 

De asemenea, in India se spune ca malachitul se afla in stransa legatura cu cel de-al Treilea Ochi, iar contactul acestora indeparteaza sentimentele de anxietate. In Rusia, piatra reprezinta un simbol al succesului si al implinirii, in Grecia Antica era un talisman norocos destinat copiilor, iar in Evul Mediu era purtat ca amuleta impotriva magiei negre sau a energiilor negative. 

Daca porti un accesoriu din malachit, poti avea parte de beneficii diverse, precum ameliorarea afectiunilor legate de paratiroide, ficat, splina sau pancreas, ori a celor de tip osos (artrita, umflarea articulatiilor, etc.). De asemenea, aceasta piatra poate fi buna in gestionarea problemelor de natura sexuala, dar si in stimularea digestiei. Pe plan emotional, poti dobandi un echilibru propice, care va reprezenta un mediu optim pentru exprimarea libera a sentimentelor tale si pentru intelegerea anumitor concepte complexe.




Capricorn
  • Onix negru

Onixul este o piatra aparte – desi se gaseste in mai multe nuante, cel negru este cel mai apreciat. Este exploatat in SUA, Africa de Sud, Mexic, Rusia, India, Canada sau Brazilia si este recomandat pentru cei care profeseaza ca sportivi, politicieni, astrologi, profesori sau educatori. 

Onixul te protejeaza impotriva unor diferite tipuri de boli (precum tulburari sanguine, boli osoase, probleme dentare, boli de piele, ori afectiuni cardiace, pancreatice sau renale) si creeaza un mediu propice pentru dezvoltarea capacitatii de concentrare, a intuitiei, a creativitatii, a succesului si a abilitatii de a lua deciziile cele mai bune in situatii dificile. 

Este potrivit pentru cei care vor sa-si echilibreze prima chakra (chakra bazala), deoarece absoarbe energia negativa care are legatura cu instinctul si vitalitatea, transformand-o in energie pozitiva.
 
  • Lapis lazuli

Lapis lazuli este o piatra renumita pentru culoarea specifica pe care o are – albastrul sau deosebit iese in evidenta si, din acest motiv, a fost utilizat pentru realizarea de pulbere pentru machiaj, pigment pentru pictura, dar si pentru decorarea podoabelor, bijuteriilor si a altor obiecte (vaze, boluri, masti mortuare egiptene). 

Se spune ca face parte din categoria celor mai vechi pietre, intrucat a fost extrasa din regiunea Afganistanului cu mai mult de 6000 de ani in urma. Egiptenii au apreciat foarte mult acest mineral, deoarece considerau ca ii poate ghida pe drumul catre lumea cealalta – de aceea, isi impodobeau mormintele folosind aceste pietre deosebite. 

Este un mineral ideal pentru cei care s-au nascut sub influenta cifrelor 3 si 9, dar si pentru cei care aniverseaza 7 sau 9 ani de la casatorie. De asemenea, este indicat ca lapis lazuli sa fie purtata de catre artisti, scriitori, oratori, muzicieni sau persoane care profeseaza in domeniul spiritualitatii. Ajuta la echilibrare energetica, mai ales in zona gatului, a tiroidei, a capului si a ochilor. Poate reduce anxietatea si starile de insomnie, contribuind in mod pozitiv la sporirea vitalitatii organismului. 

  • Topaz

Topazul se gaseste in mai multe culori – albastru, maro, portocaliu, gri, verde, galben si roz. In India Antica, aceasta piatra facea parte din categoria celor 12 pietre care au puteri vindecatoare, iar egiptenii considerau ca topazul galben ofera protectie celui care il poarta. 

Asadar, sunt multe legende care contin informatii despre topaz, insa este bine de stiut ca el poate fi benefic pentru cei care desfasoara activitati in invatamant, literatura, arta sau stiinta. De altfel, daca este purtat in timpul somnului, are capacitatea de a indeparta cosmarurile si visele neplacute, actionand ca o pavaza impotriva acestora. 

Este bun pentru anumite afectiuni precum hipertensiune, guta sau hemoragii, dar si in boli de ficat, inima, vezica biliara si rinichi. Fiecare nuanta are caracteristici speciale, care pot aduce avantaje in plus. 
 

2. Ce accesorii poti purta daca esti Fecioara, Taur sau Capricorn?


Daca esti Fecioara, Taur sau Capricorn, poti purta toate aceste pietre integrate in accesorii deosebite. Fie ca esti in cautarea unor accesorii pentru femei, fie ca vrei sa achizitionezi accesorii pentru barbati, cu siguranta vei gasi o multime de modele dintre care il poti alege pe cel ideal pentru tine. 

Insa, dincolo de informatiile referitoare la fiecare piatra in parte, este important sa alegi ceva care sa-ti placa. Se spune ca mineralele si cristalele au obiceiul de a genera atractie – acest lucru inseamna ca vei simti daca un anumit accesoriu trebuie sa fie al tau in momentul respectiv. Prin urmare, cerceteaza gama de bratari pentru femei, coliere pentru barbati sau seturi pentru el si ea, cu scopul de a descoperi care produs ti se pare atractiv si special.


In concluzie, pietrele semipretioase se afla in stransa legatura cu zodiile. Inca din cele mai vechi timpuri se considera ca toate aceste elemente sunt conectate intre ele si ca, daca intelegi cum functioneaza acest proces, poti avea parte doar de beneficii. Asadar, studiaza cu atentie aceasta stiinta care imbina geologia cu astrologia, aplicand-o in viata ta de zi cu zi, prin intermediul unor bijuterii deosebite.  


Surse foto: shutterstock.com, dargen.ro
 
Categorii

Suport clienti Luni - Vineri 10:00 - 14:00

+40737538811 contact@dargen.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!