Ai retur sau schimb de produse GRATUIT* in primele 14 zile

Pietre semipretioase de culoare neagra – Onix, agat negru, obsidian

Pietre semipretioase de culoare neagra – Onix, agat negru, obsidian

Pietrele semipretioase se gasesc intr-o multitudine de nuante deosebite, care se remarca printr-un aspect special si unic. Culoarea neagra este profunda si atragatoare, fiind usor de purtat in orice conditii. Astfel, accesoriile de acest gen sunt usor de integrat in numeroase outfituri, imbogatindu-le din punct de vedere vizual. Onixul, agatul negru si obsidianul sunt unele dintre cele mai importante astfel de pietre, care au proprietati aparte, benefice pentru persoana care intra in contact cu ele. Asadar, inainte de a decide care este cea potrivita pentru tine, este obligatoriu sa afli cateva informatii esentiale despre istoria si caracteristicile lor.

Cuprins

  1. Onixul, agatul negru si obsidianul – Proprietati si caracteristici

  2. Ce accesorii au in componenta astfel de pietre?

1. Onixul, agatul negru si obsidianul – Proprietati si caracteristici

Atat onixul si agatul negru, cat si obsidianul, au numeroase calitati si proprietati, pe care este bine sa le iei in considerare. Iata care sunt acestea:

  • Onixul

Onix era, initial, o denumire care cuprindea toate nuantele pe care le poate avea aceasta piatra semipretioasa – ea poate fi alba, neagra, gri, verde, bruna, galbena sau rosie. Insa, in timpul Imperiului Roman, acest nume a inceput sa fie folosit doar pentru onixul de culoare neagra. In prezent, pentru a face diferenta intre ele, numele varietatilor cuprinde si culoarea respectiva (adica onix negru, onix verde de Pakistan, etc.). Onixul negru este recomandat pentru cei nascuti in zodiile Fecioara, Sagetator, Capricorn, Leu si Berbec, dar si pentru cei nascuti in lunile Februarie, Iunie, Iulie si Decembrie. Daca te confrunti cu perioade de stres, anxietate, confuzie sau durere, aceasta piatra este perfecta pentru tine. Are capacitatea de a creste vitalitatea purtatorului, eliminand energia negativa. Totusi, este bine sa-l porti doar pe timpul zilei, intrucat pe timpul noptii poate perturba linistea somnului.

  • Agatul negru

Desi agatul negru poate fi confundat cu onixul din punct de vedere vizual, el se deosebeste  de cel din urma in alte privinte. Este recomandat pentru cei care lucreaza ca profesori, oratori, invatatori, oameni de afaceri sau soferi, deoarece imbunatateste comunicarea cu ceilalti. Agatul negru poate oferi protectie, poate contribui la sporirea curajului, fiind benefic si pentru cei care participa la competitii sau concursuri. Are un efect purificator, atat asupra fizicului, cat si asupra psihicului, eliminand traumele, temerile, fricile si anxietatile. De asemenea, este ideal pentru cei nascuti in zilele de 3, 4 sau 8 si pentru cei care se afla in zodia Rac sau Capricorn.

  
 
  • Obsidianul

Denumirea acestei pietre semipretioase provine de la numele celui care a adus acest cristal din Etiopia la Roma – Obsidius. Este formata din lava vulcanica si poate fi opaca sau semitransparenta. Obsidianul este un cristal recomandat pentru Sagetatori, pentru cei nascuti in zilele de 6 sau 8 si pentru cei care aniverseaza 13 ani de casatorie. Are rol protector impotriva energiilor negative, este benefic pentru circulatie, sistemul osos, ochi si piele, ajutand, in acelasi timp, in combaterea dependentelor, a anxietatii si a emotiilor negative. 

 

2. Ce accesorii au in componenta astfel de pietre?

Daca esti in cautarea unor accesorii care sa contina onix, agat negru sau obsidian, incearca sa cauti bratari sau coliere care sa se plieze pe cerintele tale. Fie ca iti doresti sa descoperi modele de bratari pentru femei, fie ca vrei sa cumperi coliere pentru barbati, cu siguranta vei gasi o multime de articole de acest gen, pe care le poti achizitiona pentru tine sau pentru o persoana careia vrei sa-i daruiesti un cadou deosebit.

Negrul este o culoare pe care oricine o poate purta fara probleme – de aceea, reprezinta o varianta excelenta de dar, mai ales in cazul in care nu stii ce preferinte are omul respectiv. In cazul in care vrei sa porti chiar tu un astfel de accesoriu, nu ezita – in mod cert te vei bucura de el si de toate beneficiile pe care ti le ofera!

In concluzie, onixul, agatul negru si obsidianul sunt pietre semipretioase de culoare neagra, care pot avea o multime de avantaje, atat de ordin estetic, cat si in ceea ce priveste partea spirituala. Studiaza cu atentie optiunile disponibile si orienteaza-te catre cele care te atrag cu adevarat, din toate punctele de vedere! 

Sursa foto: Shutterstock.com, Dargen.ro.

Categorii

Suport clienti Luni - Vineri 10:00 - 14:00

+40737538811 contact@dargen.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!