Ai retur sau schimb de produse GRATUIT* in primele 14 zile

Pietre semipretioase de culoare albastra – Lapis lazuli, topaz, turcoaz, sodalit

Pietre semipretioase de culoare albastra – Lapis lazuli, topaz, turcoaz, sodalit

Albastrul reprezinta o nuanta intensa si este apreciata de multa lume – chiar daca se gaseste pretutindeni, sub diferite forme, ea poate fi descoperita si in natura. Insa, atunci cand elementul natural se transforma, la randul lui, intr-o bijuterie, acest fenomen devine o sansa extraordinara de a aduce un strop de natura in propria ta viata, cu ajutorul unui mic obiect special. Este cunoscut faptul că pietrele semipretioase au proprietati benefice asupra omului, influentand major organismul acestuia – de aceea, accesoriile realizate din astfel de pietre sunt binevenite in proximitatea oricarei persoane, deoarece pot avea o serie de efecte pozitive. 

Asadar, daca iti place albastrul si vrei sa afli mai multe despre pietrele semipretioase, este important sa cunosti cateva informatii utile despre lapis lazuli, topaz, turcoaz si sodalit.

Cuprins

  1. Lapis lazuli si topaz – Descriere si caracteristici
  2. Turcoaz si sodalit – Proprietati si semnificatii

1. Lapis lazuli si topaz – Descriere si caracteristici

Lapis lazuli este numele unei pietre care are o istorie extrem de bogata – ea face parte din cultura multor civilizatii, fiind un element semnificativ in viata oamenilor, de-a lungul tuturor epocilor. Atat egiptenii si sumerienii, cat si grecii, romanii, chinezii sau mesopotamienii au avut o relatie stransa cu acest mineral, pentru ca ei considerau ca fiecare lucru din natura are rostul sau si poate aduce nenumarate avantaje. Ei au folosit lapis lazuli pentru confectionarea bijuteriilor, pentru crearea pigmentului albastru, pentru decorarea mormintelor, dar si pentru activitati spirituale. Se spunea ca aceasta piatra este piatra zeilor sau piatra adevarului, iar proprietatile sale se rasfrang asupra spiritului, intr-o maniera benefica, prin declansarea unor procese necesare – constientizarea sinelui, sinceritatea, dobandirea unei perspective clare, evolutie, protectie impotriva raului, sporirea creativitatii si a intuitiei, etc. Asadar, lapis lazuli are o multime de caracteristici care te pot ajuta in depasirea starilor de anxietate, in fortificarea organismului si in mentinerea sanatatii sale, dar si in gestionarea obstacolelor pe care le intalnesti in viata de zi cu zi. Desi, in anumite interpretari, aceasta piatra este potrivita mai ales pentru zodii precum Taur, Pesti, Fecioara, Sagetator, Capricorn, Varsator sau Taur, de fapt, ea este extrem de folositoare pentru oricine intra in contact cu ea – prin urmare, poti alege bratari pentru femei sau accesorii pentru barbati care sa contina un astfel de mineral si, cu siguranta, vei remarca efectele sale pe termen lung.

Topazul este o piatra extrem de apreciata  – in India, se credea ca purtarea unui topaz in apropierea inimii asigura o viata lunga, iar grecii vedeau in aceasta piatra un simbol al puterii. De asemenea, si in alte civilizatii, oamenii purtau bijuterii cu topaz datorita proprietatilor sale benefice – aduce protectie, iubire si noroc, alunga starile negative, imbunatateste dispozitia si este util pentru a echilibra relatiile cu cei din jur. Asadar, daca vrei sa descoperi un obiect care sa contina aceasta piatra semipretioasa, cerceteaza cu atentie gama de accesorii pentru femei, pentru a vedea toate variantele disponibile. 

2. Turcoaz si sodalit – Proprietati si semnificatii 

Egiptenii spuneau despre turcoaz ca este piatra vietii, persanii au numit-o piatra fericirii, iar aztecii considerau ca reprezinta lacrimile zeitatilor ceresti. De-a lungul istoriei, bijuteriile si obiectele realizate din turcoaz s-au transformat in talismane puternice, care aduceau multe lucruri bune in viata celor care le detineau.  Este un simbol al intelepciunii, al pacii si al nemuririi, fiind cunoscut, de asemenea, ca mijloc de protectie in fata raului si ca amuleta aducatoare de noroc. Turcoazul este perfect pentru zodia Sagetator, dar este benefic si pentru nativii din Taur, Pesti, Varsator sau Capricorn. De asemenea, are un efect calmant, creeaza armonie si echilibru si iti da o stare de bine.

Sodalitul este recomandat pentru cei care se concentreaza pe cariera si pe indepartarea blocajelor de comunicare. Este ideal pentru Taur, Fecioara si Capricorn, dar si pentru alte zodii precum Balanta, Scorpion, Sagetator, Varsator sau Pesti. O bijuterie cu sodalit poate aduce in viata ta eficienta, claritate, concentrare, succes si ordine.


 

In concluzie, daca iubesti pietrele albastre, cu siguranta trebuie sa achizitionezi un accesoriu care sa fie pe gustul tau! Bineinteles, poti alege modele potrivite pentru tine, sau poti selecta chiar si un cadou perfect pentru cei dragi!  

Sursa foto: pixabay.com, dargen.ro

Categorii

Suport clienti Luni - Vineri 10:00 - 14:00

+40737538811 contact@dargen.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!