Ai retur sau schimb de produse GRATUIT* in primele 14 zile

Ghidul complet pentru a purta corect un ascot

Ghidul complet pentru a purta corect un ascot

Ascot – cum se poartă? Care sunt aspectele de care trebuie să ții cont? De ce să optezi pentru ascot și care sunt avantajele pe care le vei obține?

Ca multe stiluri vestimentare interesante, originea ascotului se trage direct din vestimentația participanților la cursele de cai, unde aceștia aveau o conduită care trebuia respectată. Interesul față de acestea s-a schimbat pe masură ce a trecut timpul, ele fiind folosite în ultima perioadă, în momentele în care o cravată sau un papion sunt considerate ca fiind prea elegante pentru eventimentul la care urmează să participi. Aceasta este o modalitate prin care poți arăta că te interesează stilul tău vestimentar, chiar dacă alegi să porți elemente mai puțin elegante decât cele cu care ne-am obișnuit. 

Pentru a începe să porți acest accesoriu elegant și special, trebuie doar să înțelegi scopul lor. Acest lucru îl poți face foarte simplu, doar prin a înțelege când, cum și unde să il porți. Este o alegere îndrăzneață, care ține cont de context și imaginea de ansamblu, care nu poate funcționa fără elementul comun pe care trebuie sa îl ai mereu, încrederea.

Ascotul - elementul vestimentar de baza în purtarea cămășii descheiate

Chiar dacă ai impresia că acest accesoriu este pentru o ținută elegantă, de fapt este o cale de mijloc între a purta o cămașă cu câțiva nasturi descheiați și a alege o cravataă Sunt potrivite pentru zilele de vară, când mergi la o petrecere, când iei masa cu partenerii de afaceri sau doar când călătorești. Pe lânga acest accesoriu, poți alege seturi pentru bărbați care să conțină diverse bijuterii menite să îți scoată în evidență ținuta. 

Spre deosebire de cravate, care sunt purtate pe deasupra camașii, ascoturile sunt purtate pe sub camașă, o mare parte din acestea având contact direct cu pielea ta. Acesta este un lucru foarte important de ținut minte, din cauză că sunt anumite variante care sunt imprimate intr-un mod care le fac sa fie texturate și pot irita pielea. Din start aceste variante trebuiesc eliminate. Principalul material din care sunt fabricate ascoturile este mătasea. 

Este o regula simplă de care trebuie sa ții cont, aceea fiind modelul imprimeului care se regaseste pe ascot. Cele care sunt cu model se potrivesc mai bine cu cămășile simple, pe cand cele într-o singura culoare se potrivesc ținutelor care au un model încorporat într-un alt element vestimentar. În funcție de varianta pe care o alegi și evenimentul la care urmează să faci parte, elegant sau casual, important este să alegi seturi bărbați cu câteva accesorii cu care să îți completezi imaginea. Important este să reușești să creezi un contrast, încercând să eviți ca majoritatea elementelor pe care le porți să fie cu model, pentru a nu creea senzația de prea aglomerat.

Ascotul - elementul vestimentar divers în culori și modalități de purtare

În același timp ai posibilitatea de a alege dintr-o paletă largă de culori. Ideea acestui accesoriu este de a ieși în evidență, de aceea este de preferat, ca în condițiile în care elementele vestimentare nu au culori aprinse, să faci alegerea de a purta un ascot care să atragă atenția prin culoarea sa. Chiar dacă alegi un model uni, ținând cont că materialul din care este confecționat în majoritatea cazurilor este mătasea, ascotul va straluci datorită texturii materialului.

Un alt element care va face parte din ținuta ta sunt bastistele. Spre deosebire de ascoturi, batistele au rolul de a lega toate elementele din ținuta ta. Așadar, nu este obligatoriu și într-un fel este recomandat să nu incerci să asortezi cele doua accesorii. Indiferent de modelul batistei alese, rolul ascotului este să iasă în evidență și va reuși acest lucru indiferent de culoarea sau imprimeul pe care îl are. 

Ținând cont de originea atât de particulară a acestui accesoriu, accesoriu care a devenit celebru în perioada prohibiției, vei reuși să atragi atenția asupra ta. Un alt lucru de care trebuie să ții cont este acela că reprezintă o modalitate prin care noi încercăm să aducem în prezent un element din trecut și trebuie tratat cu respectul cuvenit.

Categorii

Suport clienti Luni - Vineri 10:00 - 14:00

+40737538811 contact@dargen.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!