Apariția vremii reci este momentul când începem să ne încălzim în exterior cu haine mai groase, iar pentru a arăta spectaculos în același timp, putem lega o eșarfă la gulerul pardesiului, a sacoului sau o eșarfă în jurul gâtului, în diferite moduri.
Eșarfa este un accesoriu foarte important, care îndeplinește mai multe funcții simultan, trebuie să fie călduroasă și confortabilă, să evidențieze imaginea fină, subtilă a celei care o poartă. Și totuși, trebuie să fim capabile să le legăm într-un mod plăcut, deoarece eșarfa legată aproape de față, culorile și volumul pot să distrugă frumusețea feței.
„Nimic nu mă defineşte mai bine ca femeie decât purtarea unei eşarfe din mătase”, spunea actrița Audrey Hepburn. Sunt de acord cu ea, și în zilele noastre, creatorii de modă. Eșarfa se poate purta în jurul gâtului ca un guler, un articol elegant de îmbrăcăminte, ca un scut de protecție împotriva frigului și a vântului.
Din considerente religioase sau practice, femeile au împrumutat de la bărbaţi, diferite obiecte vestimentare cărora le-au dat alte întrebuințări. Astfel, eşarfa, originară din Roma Antică, se numea „sudarium” şi avea rolul de a împiedica transpiraţia să se scurgă pe gât în jos. Ea era purtată de bărbaţi fie la gât, fie legată de curea. Pe vremea împăratului Cheng, o astfel de eşarfă confecţionată din pânză, indica rangul funcţionarilor de la Curtea Imperială. Până şi renumitul compozitor Beethoven apela la costum şi eşarfă din mătase atunci când o întâlnea pe Therese Malfatti, sperând că îi va cuceri inima, îmbrăcat după ultimul jurnal de modă.
Tot eşarfa a fost cea care a dus la moartea celebrei balerine Isadora Duncan, considerată de unii cea mai cunoscută dansatoare a începutului de secol XX. Divele de la Hollywood nu au scăpat nici ele de seducţia exercitată de acest obiect vestimentar. După Al Doilea Război Mondial, eşarfele devin foarte populare, fiind inscripţionate şi folosite ca însemne ale unor linii aeriene sau hoteluri sau ca suveniruri pentru turiştii veniţi din diferite colţuri ale planetei. Și astăzi, eșarfa este un obiect vestimentar de valoare în crearea unei ținute moderne.
Indiferent că ai o ținută casual, o ținută de stradă sau o ținută creată pentru o ocazie specială, indiferent de accesorizare, cu un colier damă, brățară sau cercei în ton, eșarfa legată în jurul gâtului dă un accent de feminitate oriucăreia dintre noi.
Esențial este cum alegem eșarfa potrivită ținutei noastre. Culorile și imprimeurile trebuie să respecte de asemenea, linia ținutei, însă foarte important este cum o purtăm, modul cum o așezăm alături de accesoriile folosite.
Asimetria este un mod chic de a purta o eșarfă, la fel și modelul pătrat sau în formă de triunghi. Dacă nu doriți să vă înfășurați și doriți să legați o eșarfă cât mai repede și simplu, dar în același timp frumos, încercați să o înfășurați în jurul gâtului și să lăsați capetele să se așeze în josul ținutei.
Întotdeauna femeile care știu cum să poarte eșarfele și basmalele vor arată frumos și cu stil. Eșarfa poate fi un accesoriu de bază într-o ținută, poate fi purtată în diverse moduri: la gât, pe umeri, în jurul taliei sau chiar prinsă de o geantă. Mereu vei avea un farmec aparte legând-o delicat în jurul gâtului, accesorizată cu un colier damă cu pietre colorate în aceeași nuanță.
Mai mult decât atât, îmbrăcând una și aceeași ținută, dar schimbând eșarfele și modul în care sunt legate, puteți să aveți în fiecare zi o imagine nouă, interesantă și creativă. Este un lucru extrem de important, având în vedere că piesele vestimentare de top sunt destul de scumpe, iar achiziționarea mai multor modele nu este mereu posibilă.
Noi, femeile, avem nevoie mereu de ceva nou, de ceva care să ne scoată din anonimat, de acel ceva care să ne bucure ziua și o ținută bună. Accesorizată armonios, eșarfa reușește să facă asta cu succes. Poartă cu încredere eșarfe, și vei fi mulțumită de rezultat.