Ai retur sau schimb de produse GRATUIT* in primele 14 zile

Dress code-ul bărbătesc și tot ce este bine de știut

Dress code-ul bărbătesc și tot ce este bine de știut

Dress code-ul este reprezentat de un set de reguli, scrise sau nescrise, care te ajută la alegerea unei ținute potrivite pentru o anumită ocazie specială. Alegerea ținutei perfecte depinde, de cele mai multe ori, de contextul social, de locație sau de scopul evenimentului la care participi. În funcție de dress code-ul impus, regulile vestimentare pot fi variate. Pentru un context formal, piesele vestimentare sunt foarte bine definite, în timp ce evenimentele casual îți oferă libertatea de a adapta ținuta pe care dorești să o porți la propriul stil vestimentar.

În funcție de dress code-ul impus, business, smart casual, cocktail, white tie sau black tie, fiecare bărbat trebuie să știe câteva dintre lucrurile elementare care sunt impuse de fiecare în parte, spre exemplu, cel mai riguros dress code este cel white tie. Iar, pentru că fiecare cod vestimentar are reguli impuse care trebuie respectate, o bijuterie, precum un colier bărbați, îți va contura orice ținută. În următoarele rânduri ne-am gândit să te scoatem din dificultatea în care te-ai cufundat și să îți prezentăm tot ce este bine de știut despre fiecare dintre dress code-urile cu care te-ai putea întâlni la participarea unui eveniment, special sau mai puțin special:

  • Dress code-ul smart casual

Stilul vestimentar smart casual reprezintă una dintre cele mai armonioase combinații dintre elemente casual și cele elegante. O astfel de ținută are la bază stilul casual, dar micile elemente elegante o transpun într-o altă apariție. Orice bărbat are în garderoba sa o pereche de pantaloni lungi de orice tip, dar în niciun caz pantaloni de trening, pe care îi poate asorta cu un tricou polo sau cu o cămașă și o pereche de pantofi eleganți, de costum. Dacă îți dorești, poți alege un sacou de o nuanță diferită față de cea a pantalonilor, pentru a nu crea impresia de costum.

  • Dress code-ul white tie

Acest dress code are anumite reguli vestimentare foarte bine definite pentru că este unul dintre cele mai formale stiluri. Privind în trecut, acest stil vestimentar era singurul acceptat pentru ocaziile speciale, precum deschiderea unei operete sau pentru o cină. În prezent, acest tip de stil vestimentar este foarte rar întâlnit și este purtat doar în contexte oficiale, precum baluri, premiere de stat sau ceremonii. În cazul unei ceremonii elegante, fiecare bărbat trebuie să poarte frac cu redingota, papion, cămașă pique cu butoni și guler aparent și vestă de culoare albă. Pentru ca ținuta să fie perfectă, alege o pereche de mănuși gri sau albe, dar și o pereche de pantofi din piele negri, eleganți. Pentru accesorizarea unei astfel de ținute, poți introduce bretelele, cu scopul de a oferi un aer foarte special ținutei.

  • Dress code-ul black tie

Pentru un eveniment formal, o ținută în stilul black tie este perfectă. Acest tip de ținute sunt foarte elegante și compuse din destul de multe elemente, ceea ce îi dă un efect de rigurozitate, în special în cazul vestimentației masculine. Pentru evenimentele formale se pretează un costum de tip smoking. Astfel, alege un sacou cu detalii satinate, o cămașă albă plisată alături de un papion, o pereche de pantaloni din stofă și o pereche de pantofi din piele, eleganți. Dacă îți dorești completarea ținutei, alege o vestă elegantă, în aceeași nuanță cu cea a costumului.

  • Dress code-ul cocktail

Acest tip de cod vestimentar este folosit, de cele mai multe ori, la evenimente de tip cocktail, adică la evenimente semi-formale, la care se pretează ținute elegante, dar nu foarte încărcate. Pentru a avea o ținută perfectă pentru un astfel de eveniment, alege un costum format dintr-o cămașă clasică, o pereche de pantaloni office, un sacou care să îți pună în evidență silueta și o pereche de pantofi din piele, eleganți. Un astfel de costum trebuie să aibă o nuanță închisă, precum bleumarin închis, negru sau într-o nuanță de gri. Pentru o ținută de cocktail, cravata nu este un accesoriu obligatoriu, dar poți personaliza ținuta cu un colier bărbați.

Categorii

Suport clienti Luni - Vineri 10:00 - 14:00

+40737538811 contact@dargen.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!