Cum poate fi purtat? Care sunt accesoriile pe care le-ai putea purta în această ținută?
Felul în care ne combinăm articolele vestimentare pentru a ajunge la rezultate cât mai spectaculoase, denotă interesul pe care fiecare din noi îl are în privința aspectului său, a modului în care se simte și în care este privit de ceilalți. Stilul vestimentar este o modalitate de comunicare, prin care noi transmitem celor din jur, poate chiar mai mult decât reușim să o facem prin cuvinte.
De la cele mai de migală amănunte, până la imaginea completă, fiecare aspect reușește să descrie o anumită parte din ceea ce însemnăm noi. Totul funcționează ca într-un cerc, alegem hainele în funcție de ceea ce ne caracterizează, ca mai apoi, prin intermediul lor, să poată observa și cei din jur, trăsăturile care ne reprezintă. Așadar optarea pentru anumite obiecte de îmbrăcăminte nu este niciodată aleatorie, ci implică preferințele noastre ca stil, culori, tipuri de croi, lungimi și modalități de accesorizare. Aceste alegeri pot fi de foarte multe ori dificile, uneori rămânând chiar fără idei, fără inspirație.
Apar la un moment dat situații în care fie ne plictisim de articolele vestimentare pe care le avem, fie acestea chiar devin de domeniul trecutului, fie hainele pe care le deținem sunt insuficiente, fie imaginația noastră nu ne este de ajutor, sau pur și simplu am epuizat toate modalitățile de combinare a pieselor pe care le avem la dispoziție.
Acest tip de decizie devine și mai dificilă atunci când numărul de articole vestimentare este mai mare, situație cu care ne confruntăm odată cu apariția sezonului rece, care evident implică temperaturi scăzute ce necesită adaptarea ținutelor. Pe lângă faptul că hainele transmit aspecte esențiale despre noi și ne pot influența starea de spirit, atât într-un sens pozitiv, cât și în unul negativ, ele asigură și protecție organismului împotriva frigului. Tocmai din acest motiv este necesar ca atunci când temperaturile sunt scăzute, să ne îmbrăcăm adecvat, purtând haine călduroase, din materiale mai groase, și mai multe obiecte de îmbrăcăminte.
Cardiganul este piesa de rezistență, un must have printre toate hainele situate în dulapul imens al unei femei. Purtat în milioane de feluri și având tot atâtea modele, cardiganul este nelipsit din viețile noastre, tocmai datorită utilității sale, a faptului că este integrat cu ușurintă în ținute și în același timp este grațios, schimbând aspectul ținutelor.
Un beneficiu al lor, și totodată un motiv în plus care să te determine să le achiziționezi, constă în faptul că pot fi purtate pe întreaga perioadă a anului. În sezonul rece, poți utiliza un cardiganul din lână, din material acril sau cașmir, pe care să îl porți peste o helancă sau o bluză la baza gâtului.
De altfel, poți integra cardiganul și în ținutele tale pentru locul de muncă, purtându-l peste cămăși simple, uni, cu o pereche de pantaloni eleganți de damă, de preferat cu talie înaltă, pentru a-ți evidenția silueta. Dacă optezi pentru pantaloni de tip țigaretă, ca încălțăminte poți purta pantofi cu tocuri medii sau în alte sau balerini, iar dacă îți dorești să porți pantaloni drepți, trebuie să păstrezi liniile și să optezi pentru pantofii de tip Oxford sau cei Kitten Heals. Cu o pereche de cercei damă și cu o geantă potrivită ai reușit să întregești ținuta și să arate mai bine decât te-ai așteptat.
Pentru ținute casual, cardiganele sunt asociate cu o pereche de jeans, cu pantofi cu toc sau cu pantofi sport, aleși în principiu în funcție de restul pieselor vestimentare. Cardiganul este purtat în absolut orice anotimp, inclusiv în serile răcoroase de vară, când este pus peste maiouri, tricouri ori bluze subțiri, de la cele mai simple modele, până la cele mai sofisticate. Aceste ținute, în special primăvara și toamna, pot fi accesorizate cu pălării și esarfe. Poți să adaugi și o pereche de cercei damă, un colier, un set de brățări, și să nu uităm de geantă și ochelarii de soare, iar acum outfit-ul este complet.