Ai retur sau schimb de produse GRATUIT* in primele 14 zile

Cum să folosești culorile pastelate în ținutele tale

Cum să folosești culorile pastelate în ținutele tale

Alegerea stilului și a ținutelor pe care le preferăm poate să fie uneori dificilă, necesitând atenție de la cele mai vizibile părți ale unei ținute, până la cele mai mici detalii.

Oricât de nesemnificative ar părea unele aspecte, ele pot fi observate de anumite persoane, mai ales dacă acestea au cunoștințe despre ce însemnă moda, ce reguli trebuie respectate și cum este bine să se îmbrace fiecare persoană în parte. Astfel, prin fiecare componentă a ținutelor și prin toate detaliile acestora, reușim să transmitem ceva despre personalitatea pe care o avem. Pe lângă materiale hainelor, felul în care acestea sunt croite, textura și accesorizarea, mai există și alte aspecte care determină modul în care suntem percepuți de ceilalți, precum un factor extrem de important, și anume, culorile.

    Culorile obiectelor vestimentare și combinarea lor în ținute, ne prezintă în fața oamenilor exact așa cum suntem, iar atunci când vine vorba despre prima impresie pe care o lăsăm cuiva, ne dorim să nu dăm greș. Din acest motiv este important să ne documentăm, să fim la curent cu reguli elementare, dar și cu noi tendințe. Alegerea nuanțelor pe cât este de importantă, pe atât este de dificilă. În această privință este necesar să ținem cont de nuanța tenului, a ochilor și a părului. În egală măsură trebuie să optăm pentru culori care ne plac și ne oferă o stare bună, dar care să și transmită măcar o mică parte din esența noastră ca oameni. 

      Culorile pastelate - cum să creezi o ținută reușită cu ajutorul acestora

     Culorile sunt separate în mai multe categorii și au de asemenea o varietate de nuanțe. În acest fel, au fost împărțite în categorii de culori calde și culori reci, culori primare, secundare, terțiare și culori neutre. 

     Din toate acestea pot fi obținute diverse nuanțe atât de tonuri mai deschise, cât și de tonuri  mai închise. Nuanțele pastelate sunt acelea mai deschise, mai pale și delicate. Cu ajutorul lor pot fi create ținute de excepție, fiind printre culorile la modă ale anului 2021 și urmând să fie purtate inclusiv în anul 2022. Ele se adaptează la o varietate de stiluri și sunt ușor de accesorizat. 

     Pentru a nu da greș în utilizarea lor, este recomandat să nu profiți purtând ținute care să conțină piese vestimentare în aceeași nuanță. Dacă totuși dorești o ținută într-o singură culoare, poți alege texturi diferite ale articolelor de îmbrăcăminte, și să folosești o suprapunere a pieselor. Acest lucru este necesar pentru a nu se estompa unele linii ale corpului, stricând aspectul siluetei tale. Așadar, ai nevoie de combinarea mai multor piese, de purtarea costumelor, ori a hainelor de proporții diferite. În sezonul cald, în care nu poți purta atât de multe articole vestimentare, pentru a îți pune ținuta în evidență, făcând-o specială, te poți ajuta de un colier damă, brățări și cercei adecvați.

    Culorile pastelate transmit eleganță și rafinament, fapt pentru care ele devin potrivite și în cazul ținutelor office, ori cele pentru evenimente formale. Însă, dacă dorești să diminuezi gradul de formalitate al articolelor tale de îmbrăcăminte, poți opta pentru materiale precum vâscoza.

   Cele mai reușite outfit-uri sunt cele în care nuanțele neutre sau imprimeurile sunt combinate cu cele pastelate, la care se pot adăuga accesorii de culori puternice. La o astfel de ținută, realizată din nuanțe de bej, cu alb, este ideală accesorizarea cu un colier damă, ori cercei în nuanța verde smarald. De asemenea, piesele vestimentare în nuanțe de roz pudrat, verde mentă, baby blue, galben deschis și lavandă, pot fi asortate cu nuanțe tari, precum  albastru navy, portocaliu, galben sau roșu. 

   Nu uita de importanța culorilor pe care le alegi pentru ținutele tale și pune accent pe acestea, pentru a îți evidenția latura creativă și personalitatea.         

Categorii

Suport clienti Luni - Vineri 10:00 - 14:00

+40737538811 contact@dargen.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!