Ai retur sau schimb de produse GRATUIT* in primele 14 zile

Cum alegi cravata potrivită? Iată câteva idei de luat în considerare!

Cum alegi cravata potrivită? Iată câteva idei de luat în considerare!

Accesoriile pentru bărbați nu sunt foarte multe, așa cum este cazul femeilor care ori de câte ori urmează să meargă la un eveniment reușesc să își accesorizeze ținuta cu tot felul de bijuterii. Exceptând acele coliere bărbați sau brățări bărbați,  acestora le mai rămâne un singur accesoriu pe care trebuie să îl aleagă cu multă grijă -  și anume, cravata.

Modelul cravatei, culoarea, ba chiar și tipul de prindere trebuie să fie observate cu multă atenție și luate în considerare de orice bărbat. În funcție de tipul evenimentului la care alegi să participi, identifică totuși și  cravata pe care o vei purta.

Iată mai jos câteva idei bune de luat în considerare:

Lungimea cravatei

Este foarte important să alegi cravata în funcție de tipul nodului pe care optezi să îl faci acesteia. În funcție de acest aspect, vei ști și cât lungă va trebui aleasă cravata pe care o ai. Dacă vei opta pentru o cravată scurtă s-ar putea să cazi în ridicol și să te observe oamenii din jurul tău drept asemenea unui elev de școală. Atunci când vei avea o cravată prea lungă, mai mult ca sigur te va incomoda.  Alege întotdeauna o cravată de dimensiuni potrivite - nici prea scurtă, nici prea lungă.

Lățimea cravatei

Acesta este un alt aspect important. O lățime a cravatei mai mică de 7 cm nu va fi deloc admirată de cunoscători. În pas cu moda sunt cravatele clasice de aproximativ 8 - 9 cm, însă atunci când faci această alegere este bine să ții cont și de sacoul de deasupra,  așa încât să nu dai senzația de supraaglomerare.

Culoarea și printul cravatei

Un lucru este de la sine cunoscut -  în acest an se poartă cât mai simplu. Ca atare renunță la cravatele cu forme geometrice, cu buline, cu printuri de diferite tipuri întrucât ar putea părea mult prea îndrăznețe sau chiar obositoare. Optează pentru nuanțe pale, dar și pentru acele nuanțe care se potrivească cu culoarea costumului pe care alegi să îl porți. De exemplu, la un costum în nuanțe bleumarin ai putea opta pentru o cravată galbenă sau chiar verde smarald ori pastel. Este bine totuși de cunoscut faptul că cravata trebuie să demonstreze contrast cu costumul pe care îl porți și cu cămașa de dedesubt,  așa că orientează-te!

Materialul

Așa cum spuneam și mai sus nu există foarte multe accesorii potrivite pentru bărbați, uneori chiar deloc. Ai putea alege dintre coliere bărbați, brățări, ceasuri și lucrurile s-ar putea opri aici. De aceea, pune mult accent pe cravata costumului pe care îl porți. Materialul acesteia se cunoaște de departe,  așa că ia în calcul să alegi o cravată de bună calitate, potrivită pentru ținuta pe care o porți. Este bine totuși să cunoști că materialul ieftin al cravatei ar putea să îți transforme toată ținuta, chiar și atunci când costumul este scump.

Acestea fiind spuse, este bine totuși să iei în considerare alegerea unei cravate în funcție de tipul evenimentului la care alegi să participi. Ceea ce este bine de concluzionat este că evenimentele sofisticate, așa cum ar fi o nuntă sau o petrecere de botez, o aniversare pretențioasă, se asortează întotdeauna cu o cravată din mătase și nicidecum cu o cravată mult prea simplă.

Atenția pe care o vei acorda acestor detalii se va vedea de departe, mai mult ca sigur vei da acea dovadă de rafinament și eleganță pe care marea majoritate a doamnelor doresc să îl remarce. Uită-te în oglindă atunci când faci alegerea cravatei tale, iar dacă simți că ceva este în neregulă sau că nu se potrivește cu ceea ce îți dorești să arați -  cere o părere în plus și mai mult ca sigur prietenii îți vor fi de ajutor.

La final,  îți spunem petrecere frumoasă!

Categorii

Suport clienti Luni - Vineri 10:00 - 14:00

+40737538811 contact@dargen.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!