Ai retur sau schimb de produse GRATUIT* in primele 14 zile

Cum alegem hainele potrivite pentru vacanța la munte

Cum alegem hainele potrivite pentru vacanța la munte

Vacanța la munte – ce ținute alegi? Care sunt cele mai potrivite ținute pentru vacanța la munte? Cum îți accesorizezi ținutele?

Ce poate să fie mai frumos iarna decât o vacanță în zona de munte, în care peisajele sunt splendide și activitățile pe care le putem desfășura sunt atât de numeroase? Totodată, ce poate fi mai dificil de realizat atunci când ne dorim să plecăm într-o vacanță, decât să alegem ținutele ideale? 

  Sezonul rece, deși unul neplăcut, în aparență, pentru iubitorii de zăpadă și cei ai sporturilor de iarnă, reprezintă o perioadă minunată a anului, în care distracția, și în același timp,  relaxarea, sunt puse pe primul plan. La fel de multă importanță trebuie să aibă și starea noastră de sănătate, care este necesar să fie protejată constant, în special în această perioadă, în care temperaturile scăzute pot provoca numeroase afecțiuni. 

  Astfel, obiectele vestimentare alese trebuie să fie în conformitate cu vremea de afară, să fie confortabile și să ne protejeze de frig și de umezeala creată de ploi și zăpadă. Hainele de iarnă sunt un alt motiv pentru care îndrăgim acest anotimp, care deși aduce un disconfort termic, vine și cu plăcerea de a petrece momente de relaxare acasă, într-o atmosferă specială, care transmite căldură. Atât la noi acasă, cât și în exterior, în oricare din locurile în care am merge, este bine să purtăm haine cât mai lejere, confortabile și călduroase, alese cu mare grijă.

   Când vine vorba despre a pregătit bagajele pentru o vacanță la munte, mai ales în aceste zone, în care este necesar un număr mare de obiecte vestimentare, întotdeauna ne întrebăm dacă bagajul este prea mic sau dacă hainele sunt prea multe. 

   În cazul femeilor, pentru care garderoba pare a fi mereu incompletă, considerând că au insuficiente obiecte vestimentare, răspunsul este destul de simplu de găsit. Ele tind să includă în bagaj cât mai multe lucruri, de cele mai multe ori nefolositoare, lucru care se întâmplă și în privința vestimentației. Astfel, bagajul lor ajunge să cuprindă un număr mult mai mare de haine și accesorii decât ar avea nevoie pentru perioada în care sunt plecate, în loc să ia cu ele strictul necesar. Bagajul trebuie să includă haine suficiente pentru vacanța în care mergem, și bineînțeles accesorii, precum un colier damă, brățări, cercei, pe care să le utilizăm atunci când ieșim să luăm masa în oraș

  Care sunt criteriile după care alegem vestimentația în vacanțele la munte?

    Un prim factor de care trebuie să ții cont este să alegi hainele în funcție de materiale, acestea trebuie să fie unele care să te protejeze de temperaturile scăzute, putând fi purtate în mai multe straturi. Hainele din stratul de bază trebuie să te facă să te simți confortabil și să ajute la menținerea temperaturii organismului, oferind căldură acestuia.  Ele trebuie să fie realizate din materiale fine, care să se simtă confortabil pe piele, însă nu toate acestea sunt recomandate, bumbacul fiind unul din materialele care trebuie evitate. Bumbacul nu este recomandat întrucât în loc să păstreze pielea uscată el se umezește și păstrează pielea umedă.

   Următorul strat, care este considerat a fi intermediar, este cel care se ocupă cel mai mult de menținerea unei temperaturi normale și cuprinde pulovere, jachete sintetice sau de puf, care nu sunt utile ca strat de suprafață.

  Stratul exterior trebuie să cuprindă haine realizate din materiale impermeabile, care să te protejeze de ploaie, de ninsori și de vânt, acționând ca un scut. Aici sunt incluse jachetele softshell și hardshell.

 Pe lângă acestea, este la fel de importantă alegerea perechilor de încălțăminte, care trebuie alese după aceleași criterii, fiind utile cele din materiale impermeabile, cu talpă solidă care să nu fie plată, pentru a nu susține alunecarea pe straturile de zăpadă, pe bucățile de gheață.

 Un alt factor important de luat în considerare, este reprezentat de utilizarea accesoriilor corespunzătoare, care în egală măsură trebuie să ofere căldură corpului. Așadar, dacă alegi să faci o drumeție pe munte sau să practici sporturi de iarnă, este recomandat să înlocuiești acel colier damă care oferă eleganță, cu o eșarfă sau un fular care să ajute în păstrarea unei stări de sănătate bune.

Categorii

Suport clienti Luni - Vineri 10:00 - 14:00

+40737538811 contact@dargen.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!