Ai retur sau schimb de produse GRATUIT* in primele 14 zile

Bratarile de picior - traditii si semnificatii

Bratarile de picior - traditii si semnificatii

Te afli în căutarea unei brățări de picior? De ce îți dorești să o porți? Știi care este semnificația și mai ales istoria acestor bijuterii ce reușesc să pună în evidență glezna unei femei, mai ales în timpul sezonului cald?

Ușor observabile vară, brățările de picior ar putea fi considerate cele mai sexy accesorii, reușind să completeze o ținută lejeră și colorată și mai ales să îi ofere celei ce o poartă o parte din vibrația trecutului.

Brățările de picior - scurtă istorie

Astăzi, brățările de picior sunt acele accesorii ușor de purtat mai ales în timpul sezonului cald. Puțini știu că toate aceste brățări de picior au fost inventate acum mai bine de 7000 de ani, atunci când au primit și anumite semnificații și au fost purtate pentru a crea anumite elemente diferențiatoare.

Dacă în Egiptul Antic toate aceste brățări de picior erau purtate zilnic de toate femeile indiferent de statutul social, în alte țări ale lumii erau purtate doar de dansatoare, acestea având pe zalele lor anumiți clopoței ce creau în timpul dansului zgomot. Brățările de picior din aur erau purtate înainte de femeile cu o situație financiară mai bună, iar cele din argint sau din metal de orice fel ori sau mărgele, puteau fi purtate de oricine, fiind mai ieftine și ușor de cumpărat. Astăzi, dacă privim spre Egipt vom observa că brățările de picior sunt purtate în public doar de dansatoare și asta pentru că tradițiile conservatoare islamice interzic acest obicei.

Chiar dacă în Egipt au căpătat o popularitate mare nu putem să nu privim în urmă spre India, locul unde brățările de picior erau purtate uneori chiar și de bărbați. Ori de câte ori și le așezau la picior, bărbații își demonstrau apartenența la o anumită castă, astfel că cei ce purtau brățări din aur erau războinici, pe când cele din argint erau purtate de toți ceilalți. Și astăzi brățările din argint sunt purtate în India și de bărbați și de femei, fiind o dovadă că aparțin unui anumit trib sau altuia.

Semnificația pentru aceste brățări de picior

Brățările de picior prezintă și anumite semnificații. De la simple accesorii așa cum sunt astăzi observate fiind purtate de orice femeie mai ales la plajă, brățările de picior pot fi o dovadă că femeia care le poarta este căsătorită. Brățările de picior au devenit astfel și un dar de nuntă oferit de soț către soție în așa fel încât să întărească și mai mult semnificația lor.

Femeile din India le poartă pentru a se face auzite ori de câte ori ajung în familie, astfel încât cei de aici să aibă un comportament decent.

Există, bineînțeles, și semnificații aparte, astfel că în funcție de piciorul pe care este purtată, femeia ar putea arăta că este „liberă” sau chiar una de moravuri ușoare.

Lăsând dincolo toate aceste semnificații, brățările de picior pot fi purtate astăzi de orice femeie își dorește să își etaleze și mai mult frumusețea, să își pună în valoare ținuta și să îi dea un aer fresh acesteia. Nu purtăm brățări de picior pentru semnificație, ci pur și simplu le purtăm pentru că ne plac, pentru că ne evidențiază, pentru că este o modalitate de a ne pune în valoare mai bine.

Poți alege dintre modelele existente în piață, poți opta fie pentru materiale de bună calitate, modele de brățări de picior încrustate cu pietre semiprețioase sau acele brățări de picior din oțel. Atunci când faci o astfel de alegere, ai în vedere ca ea să fie accesorizată cu clopoței sau alte elemente care o scot și mai mult în evidență. 

Tu știi care este semnificația brățărilor de picior?

Categorii

Suport clienti Luni - Vineri 10:00 - 14:00

+40737538811 contact@dargen.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!